/build/static/layout/Breadcrumb_cap_w.png

Scripted Install Opens File Explorer At Any User logon

As an organization we are trying to deploy our devices using the scripted install method from the SDA.  Things are working for the most part very well except that when any user logs into the windows 10 device file explorer opens first thing without being requested by the user.  Is anyone else running into this issue?  

We have tried 5 different hardware models and also 2 virtual machines that have the same results.

Our Process is pretty straight forward but below are our steps:

Run Pre-Install Tasks:

[CU] Clear Partition Format
[DISK] Create BIOS/UEFI Partitions
[Naming] Prompt for New Computer Name (x64)

Run Mid-level Tasks

[DISK] Apply Bios/UEFI Partitions
[Naming] Set Computer Name (x64)

Run Post-Installation Tasks

Join Domain
[Utility] Remove Windows Store Apps
K1000 Agent Software 11.0.119
[Windows Update] Force Online Microsoft Update
[CU] KCleanup


Anyone willing to share their Scripted installation tasks that they have success with on Windows 10?


1 Comment   [ + ] Show comment
  • Is the same thing happening without the Join Domain Task?

    Are you using KACE SDA version 8.1 ? - Channeler 1 month ago

Answers (2)

Posted by: binuani 1 month ago
Third Degree Green Belt
0

I am having the same issue if I remember right this started with Windows 10 Build 2004

Posted by: sramsey 3 days ago
Senior Yellow Belt
0

It may be the UserInit registry value:  KACE Product Support : UserInit Registry Setting (itninja.com)

Failed Windows feature updates seem to be the biggest offenders for me.

 
This website uses cookies. By continuing to use this site and/or clicking the "Accept" button you are providing consent Quest Software and its affiliates do NOT sell the Personal Data you provide to us either when you register on our websites or when you do business with us. For more information about our Privacy Policy and our data protection efforts, please visit GDPR-HQ