/build/static/layout/Breadcrumb_cap_w.png

Miscellaneous Question


Surface Pro will not check in

01/30/2020 105 views

UPDATE: fixed by turning off TPM in bios.


I've just added agent 9.0.181 on a new Surface Pro.  I can't get it to do it's initial check in to show up in the SMA.  I've rebooted, uninstalled Kace agent, reinstalled.  


 see a line when I do runkbot 4 0 that says: something about bad_mac_ip

Could that be the cause and anyone know how to fix?  


Any ideas?

Answer Summary:
0 Comments   [ + ] Show comments

Comments


Answer Chosen by the Author

0

Found solution.  Turned off TPM in bios.  Working now.

Answered 01/30/2020 by: aarondscott
Senior White Belt

All Answers

0

make sure you have enough licenses for agents.

see if the inventory.xml folder in ProgramData\Quest\KACE is populated or empty, if it's empty, you might have an AV issue.

See:
https://support.quest.com/kace-systems-management-appliance/kb/195835/agent-troubleshooting-practices-agents-not-checking-in-or-not-running-inventory

Also if you are still NOT running SMA version 10 see:
https://support.quest.com/kace-systems-management-appliance/kb/311910/upgrade-your-kace-sma-to-ensure-continuous-operation-of-your-patching-functionality

Answered 01/30/2020 by: Channeler
Red Belt

  • I was just logging in to update that I found the problem was fixed by turning off TPM in bios.

Don't be a Stranger!

Sign up today to participate, stay informed, earn points and establish a reputation for yourself!

Sign up! or login

Share

 
This website uses cookies. By continuing to use this site and/or clicking the "Accept" button you are providing consent Quest Software and its affiliates do NOT sell the Personal Data you provide to us either when you register on our websites or when you do business with us. For more information about our Privacy Policy and our data protection efforts, please visit GDPR-HQ