/build/static/layout/Breadcrumb_cap_w.png

Systems Management Question


SCCM State Migration Point

04/10/2019 451 views

Hello,


I'm trying to install SMP role on server that is not a site server. I would like to use SMP for USMT. During installation I get error: Site Component Manager failed to install this component, because the designated Web Site of Internet Information Services is not running or started. I checked the service and is started and running. That server has only Windows Server 2016 installed with IIS Role and it is joined in domain.


Regards, Chrush

0 Comments   [ + ] Show comments

Comments


All Answers

0

The role installer only installs on site servers
Why don't you just add the server to the site and add the state migration point to it?

Answered 04/24/2019 by: Gmelford
White Belt

  • Well, there were some mistakes which i made.
    -Some prerequisites werent installed
    -SMP server wasn't in correct OU in Active Directory.
    • Great. So you're on track?
      Please note that we did see, from time to time that access rights to the Migration point share disappeared. I then just removed it and set it up again..
      • Yes, it works now. I installed prerequisites with ConfigMgr Prerequisites Tool and put the server into right organization unit and now it works prefect.
 
This website uses cookies. By continuing to use this site and/or clicking the "Accept" button you are providing consent Quest Software and its affiliates do NOT sell the Personal Data you provide to us either when you register on our websites or when you do business with us. For more information about our Privacy Policy and our data protection efforts, please visit GDPR-HQ