I am running a scripted install for Windows 8.1 pro. When it gets to the "Install OS" it is asking which partition to install on. I am trying to make this automated as possible, and would like to have this fixed. I do not have anything in the Setup Config for creating the partitions.

The following is what I have for my processes:

Create Single Partition:
select disk 0
clean
create partition primary
select partition 1
active
assign
exit

Format C: as NTFS:
format /q /y /s:enable /fs:ntfs c:

Install Vista/2008/7/8/2012/MBR:
bootsect.exe /NT60 c:
Answer Summary:
Cancel
0 Comments   [ + ] Show Comments

Comments

Please log in to comment

Answer Chosen by the Author

0

What I ended up doing was setting the partition sizes in the answer file. The following is the part I added under the "windowsPE"


    <component xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" name="Microsoft-Windows-Setup" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS">
      <DiskConfiguration>
        <Disk wcm:action="add">
          <CreatePartitions>
            <CreatePartition wcm:action="add">
              <Type>EFI</Type>
              <Size>200</Size>
              <Order>1</Order>
            </CreatePartition>
            <CreatePartition wcm:action="add">
              <Order>2</Order>
              <Size>128</Size>
              <Type>MSR</Type>
            </CreatePartition>
            <CreatePartition wcm:action="add">
              <Extend>true</Extend>
              <Order>3</Order>
              <Type>Primary</Type>
            </CreatePartition>
          </CreatePartitions>
          <WillWipeDisk>true</WillWipeDisk>
          <DiskID>0</DiskID>
        </Disk>
      </DiskConfiguration>
      <ImageInstall>
        <OSImage>
          <InstallFrom>
            <MetaData wcm:action="add">
              <Key>/IMAGE/NAME</Key>
              <Value>Windows 8.1 Pro</Value>
            </MetaData>
          </InstallFrom>
          <InstallTo>
            <PartitionID>3</PartitionID>
            <DiskID>0</DiskID>
          </InstallTo>
        </OSImage>
      </ImageInstall>
      <UserData>
        <AcceptEula>true</AcceptEula>
      </UserData>
    </component>
  </settings>

Answered 02/04/2016 by: SquirrelHermit
Senior White Belt

Please log in to comment

Answers

0
This is what  I use... works great for me.

select volume 0 
remove all noerr 
select disk 0 
clean 
create partition primary size=350
assign letter="D" 
active 
create partition primary 
assign letter="C" 
exit

Answered 02/12/2015 by: nickbaldwin86
Yellow Belt

Please log in to comment
Answer this question or Comment on this question for clarity