I am on my way to upload all of our software to the Kace K1000 box. When I go under Inventory and the Software tab and add new software to the list, the computer count to the right of the software name in the software list doesn’t update, it still says 0.

I have stated the right Display Name, Vendor and Version information as it says under add/remove program. As I have understood the inventory uses these parameters to find a match and count up the inventory count.

I got it to work for the Google Chrome software but Mozilla Firefox and QuickTime won’t change the count. I have not created a Distribution yet for the software, but as I understand that should not be necessary and it works for Chrome and that is setup in the same way as the other software.

So my question is what have I missed here to get the computer count to work?

Answer Summary:
What I did wrong was that I manually created the software information like vendor and version instead of clicking on the inventory result and link in the install file. So this is the best practice to get all the information right about the package.
Cancel
0 Comments   [ + ] Show Comments

Comments

Please log in to comment

Answers

1

Sounds like you created your own software title when you said you stated the right display name, vendor and version. When you create your own software title it will always say 0 because that isn't something the agent discovered. Do a search for the software title you pushed out and I be you find it without the attachment you added and a number count. 

Answered 01/24/2013 by: nshah
Red Belt

Please log in to comment
1

You need to wait till they run there inventory and it will show up.  When I create custom software to test I will put it on a machine and then force an inv update and then it will show.

Answered 01/24/2013 by: SMal.tmcc
Red Belt

Please log in to comment
1

Has the computer inventoried since the software was installed? I usually go to the machine record under "installed programs" and check and make sure it showed there. From there click the link and it'll take you to the correct software record.

Answered 01/24/2013 by: dugullett
Red Belt

Please log in to comment
0

If the Display Name, Version and Publisher info is correct then the machine should get attached to that software record automatically on next inventory.

Please check if there is some typo or extra space left.

Answered 01/24/2013 by: AbhayR
Fourth Degree Black Belt

Please log in to comment
0

Thanks for all the answers.

I managed to solve the problem by remove the software from the software list and after that I did an inventory on the computer and clicked on the software in the inventory list and linked in the install file for the software and after that the inventory count started to work.

 

What I did wrong was that I manually created the software information like vendor and version instead of clicking on the inventory result and link in the install file. So this is the best practice to get all the information right about the package.

Answered 01/25/2013 by: Emil_O
White Belt

Please log in to comment
Answer this question or Comment on this question for clarity