Hi guys,

i'm trying to deploy a languagepack for Visio 2010 Professional.

I had already deployed a project that install Visio 2010 Prof in an english user interface.
The installation works successfully.

My problem is, how to deploy a Visio 2010 language user interface for Visio pro 2010 in german?

I already configured a config file, called config_DE.xml.

My Folderstructure looks like this:
%SYSTEMDRIVE%\Office\Visio2010Pro\ (<- inlcuded installationfiles of Visio 2010 Prof. and setup.exe)
%SYSTEMDRIVE%\Office\Visio2010Pro\language-configs (<- included config_DE.xml)
%SYSTEMDRIVE%\Office\Visio2010Pro\Visio.de-de (<- language files)

In my Config_DE.XML -File I include this following parameters:
<Configuration Product="Visio">

<Display Level="none" CompletionNotice="no" SuppressModal="yes" AcceptEula="yes" />
<AddLanguage Id="de-de" />

I start the language pack installation with this commands in cmd shell:
%SYSTEMDRIVE%\Office\Visio2010\setup.exe /config %SYSTEMDRIVE%\Office\Visio2010\lanuage-config\Config_DE.xml

But the Workstation (a fresh system) works about 2 minutes and then the proccess setup.exe terminated.
If i start now Visio, the language is not installed (i looked in file->options->language).

Can anyone help me, please?
0 Comments   [ + ] Show Comments


Please log in to comment

Rating comments in this legacy AppDeploy message board thread won't reorder them,
so that the conversation will remain readable.


Looking at this article, http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc179195.aspx it may be the location of the config.xml file.
Answered 06/13/2011 by: jmaclaurin
Third Degree Blue Belt

Please log in to comment
Hi, i looked and tried it with the wrong folder.
For Change the Language Interface Package, i have to work with "VisMui" folders...

thanks a lot!

Answered 06/21/2011 by: MisterX
Yellow Belt

Please log in to comment
Answer this question or Comment on this question for clarity