HI All,

I am having an issue with uninstalling an application which throws up "error 1605 This action is only valid for products that are currently installed." I would normally suggest that the application was not present and had been removed before, was not installed in the first place or conflicting product code etc. Unfortunately not the case here :( I have investigated this and the log file is as below from USD (CA):

=== Verbose logging started: 27/09/2006 14:20:57 Build type: SHIP UNICODE 3.01.4000.2435 Calling process: C:\Program Files\CA\Unicenter Software Delivery\BIN\SDMSIEXE.EXE ===
MSI (c) (14:90) [14:20:57:027]: Resetting cached policy values
MSI (c) (14:90) [14:20:57:027]: Machine policy value 'Debug' is 0
MSI (c) (14:90) [14:20:57:027]: ******* RunEngine:
******* Product: {3a075ed7-81a7-45d5-b08b-602f60dec2ef}
******* Action:
******* CommandLine: **********
MSI (c) (14:90) [14:20:57:027]: Client-side and UI is none or basic: Running entire install on the server.
MSI (c) (14:90) [14:20:57:027]: Grabbed execution mutex.
MSI (c) (14:90) [14:20:57:037]: Cloaking enabled.
MSI (c) (14:90) [14:20:57:037]: Attempting to enable all disabled priveleges before calling Install on Server
MSI (c) (14:90) [14:20:57:047]: Incrementing counter to disable shutdown. Counter after increment: 0
MSI (s) (A0:5C) [14:20:57:047]: Grabbed execution mutex.
MSI (s) (A0:6C) [14:20:57:047]: Resetting cached policy values
MSI (s) (A0:6C) [14:20:57:047]: Machine policy value 'Debug' is 0
MSI (s) (A0:6C) [14:20:57:047]: ******* RunEngine:
******* Product: {3a075ed7-81a7-45d5-b08b-602f60dec2ef}
******* Action:
******* CommandLine: **********
MSI (s) (A0:6C) [14:20:57:047]: Machine policy value 'DisableUserInstalls' is 0
MSI (s) (A0:6C) [14:20:57:047]: MainEngineThread is returning 1605
MSI (c) (14:90) [14:20:57:057]: Decrementing counter to disable shutdown. If counter >= 0, shutdown will be denied. Counter after decrement: -1
MSI (c) (14:90) [14:20:57:057]: MainEngineThread is returning 1605
=== Verbose logging stopped: 27/09/2006 14:20:57 ===


The code given ({3a075ed7-81a7-45d5-b08b-602f60dec2ef}) is actually a component code from the application. The component seems to be empty, no files/reg/shortcuts etc The application will uninstall from the command line without issue and has been tested on multiple machines. The error only occurs when we try to remove it from USD using the CA deployment tool(Unicenter). This is a vendor MSI. Any ideas? Cheers in advance
0 Comments   [ + ] Show Comments

Comments

Please log in to comment

Rating comments in this legacy AppDeploy message board thread won't reorder them,
so that the conversation will remain readable.

Answers

0
This does sound, on the face of it, like an SDO issue - though my knowledge of SDO is *very* limited. In SDO, do you have the option of viewing any uninstallation details - if so, maybe the information held there is incorrect / corrupt (component GUID instead of the Product Code) (?)

Have you tried unregistering and then reregistering your MSI into SDO ? If memory serves me right there is a wizard, (Register MSI Package wizard) to do this.

Apologies in advance if you already checked this angle.


Regards,

Spartacus
Answered 09/28/2006 by: spartacus
Black Belt

Please log in to comment
Answer this question or Comment on this question for clarity