Hi everyone,
I have an problem with Right fax.I am unable to install the right fax in silent mode even i use the cmd line such as msiexec, etc,,
i found the error in the log file as following
MSI (s) (B4:F0) [09:57:34:931]: Product: RightFax Client Applications -- Installation operation failed.
MSI (s) (B4:F0) [09:57:34:931]: Attempting to delete file C:\WINDOWS\Installer\156691.mst
MSI (s) (B4:F0) [09:57:34:931]: Unable to delete the file. LastError = 32
MSI (s) (B4:F0) [09:57:34:931]: Cleaning up uninstalled install packages, if any exist
MSI (s) (B4:F0) [09:57:34:941]: MainEngineThread is returning 1603
MSI (s) (B4:E0) [09:57:34:941]: Destroying RemoteAPI object.
MSI (s) (B4:A8) [09:57:34:941]: Custom Action Manager thread ending.
=== Logging stopped: 2/3/2009 9:57:34 ===
MSI (c) (78:C0) [09:57:34:941]: Decrementing counter to disable shutdown. If counter >= 0, shutdown will be denied. Counter after decrement: -1
MSI (c) (78:C0) [09:57:34:941]: MainEngineThread is returning 1603
=== Verbose logging stopped: 2/3/2009 9:57:34 ===..
Actually,i created the mst for the application and it is applied properly and is installing well in GUI, but it is not getting installed in silent mode.. during the silent install, an mst is being created in the installer folder.
Please, help me...
i'll be greatful if anyone helps me...
0 Comments   [ + ] Show Comments


Please log in to comment

Rating comments in this legacy AppDeploy message board thread won't reorder them,
so that the conversation will remain readable.


Hi praveen,

There are lot of CustomActions which you need to troubleshoot.Also in the log, check for Return Value 3 , that will help you in debugging faster
Answered 02/02/2009 by: shweta_kar
Blue Belt

Please log in to comment
Also as u have mentioned, that the app works fine in UI then compare the logs of UI with the one installed in silently. There must be CA's which are not excuted during silent installation.Then you need to add those changes to make it work.
Answered 02/02/2009 by: shweta_kar
Blue Belt

Please log in to comment
Hi Shwetha,

thank you for ur help. I tried analysing log file it is showing Return value 3 as u said, and it is mentioning about the Installexecsequence. so, i checked the Installexecsequence table in my mst and there i found an action EnableSilentFeatures. for which the condition was given as Not Installed And UILevel<5.So i tried with changing the condition as Installed And UILevel<5.And now silent installation is working fine but uninstallation is not happening. Its saying Fatal error during installation..
Could you plz help me in this regard.
Answered 02/03/2009 by: praveenk
Orange Belt

Please log in to comment
By changing that condition from 'Not Installed' to 'Installed' you have prevented the CA from running during installation and made it run on uninstallation. You should be looking at the 'UILevel' property. Check it out on MSDN.
Answered 02/04/2009 by: VBScab
Red Belt

Please log in to comment
Answer this question or Comment on this question for clarity