My way is - 
(1). Create Patch smart laber via Home › Label Management › Smart Labels (patch name contains xxx). 
(2). Configure Security › Patch Management › Subscriptions page
All windows in inventory
Disable mac
locales: En Ja
OS patches: all 
typesImpact: All
Applications type: All
Publishers: All
Impact: All
labels: Created labels in step1
uncheck inactive superseded patches
check detect disabled patches
(3). Navigate to Admin (System) view - Settings › Control Panel › Patch Download Settings - run now
(4). After patch downloading. navigate to Security › Patch Management › Catalog and find there is still no patches displayed. :( 

I check patch download log and find 

[Tue Apr 5 4:00:19 PDT 2016] [notice] Network connectivity checks failed on the following urls: go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=74689 Response Code:[Tue Apr 5 4:00:19 PDT 2016] [notice] To: ning.chen@symbio.com from:ning.chen@symbio.com subject : K1000 - Patch Download Failed Msg: Network Connectivity checks performed on the following urls failed:go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=74689 Response Code:
Inorder for the patch downloads to work, it is necessary for the K1000 server to reach these urls.
Please check your network configuration to verify nothing is blocking access to the above mentioned urls.
Hint: If proxy server is being used, you might have to add an exception for these urls.Please check the server logs for more information. 

I also check server error and find 

[Tue Apr 05 01:35:59.989232 2016] [proxy_fcgi:error] [pid 1783:tid 34460493824] [client 172.16.46.43:64285] AH01071: Got error 'PHP message: PHP Warning: trim() expects parameter 1 to be string, array given in /kbox/kboxwww/include/common_tiny.inc on line 365\n', referer: http://kbox64/adminui/settings_patch.php[Tue Apr 05 02:15:12.899231 2016] [proxy_fcgi:error] [pid 1784:tid 34460497920] [client 172.16.46.43:59189] AH01071: Got error 'PHP message: PHP Warning: trim() expects parameter 1 to be string, array given in /kbox/kboxwww/include/common_tiny.inc on line 365\n', referer: http://kbox64/adminui/patch_panel.php[Tue Apr 05 02:17:57.480393 2016] [proxy_fcgi:error] [pid 1783:tid 34460496896] [client 172.16.46.43:59230] AH01071: Got error 'PHP message: PHP Warning: trim() expects parameter 1 to be string, array given in /kbox/kboxwww/include/common_tiny.inc on line 365\n', referer: http://kbox64/adminui/settings_patch.phpfind: /kbox/var/uploads/inventory_*: No such file or directory Do you know the root cause about my both questions?

4 Comments   [ + ] Show Comments

Comments

  • I'm not sure what articles you have taken a look at or what you've tried to troubleshoot so far. There's an article about what ports need to be opened and also what sites to white list.

    Link: https://support.software.dell.com/kb/111775

    Do you use a firewall or a proxy?

    If all of that is fine, you may want to create a support ticket so we can take a further look into your issue.
  • Hello Irwin
    My Kbox 6.4 server can not download patch. There is no firewall and proxy block my server.
    But patch download log says error: [notice] Network connectivity checks failed on the following urls: go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=74689. Server error log says AH01071: Got error 'PHP message: PHP Warning: trim() expects parameter 1 to be string, array given in /kbox/kboxwww/include/common_tiny.inc on line 365\n', referer: http://kbox64/adminui/settings_patch.php

    I don't know what's the root cause :(
  • BTW, I update my question :) so it's clear now.
    • I'm trying to research the information to see what could be causing the issue. If this is urgent for you, I'd suggest opening up a trouble ticket with the helpdesk so we can investigate it.
      • Ning,

        Are you still having issues download patches? If so, can you create a ticket with the helpdesk or try to copy and paste the whole patching log so we can see everything?
      • Hello KACE Irwin,
        Double check with our IT guys, I find that there is a company firewall block patch downloading process. After I move my Kbox to another network, I find my Kbox works properly.
        Thank you very much about your reply.
  • It seems to me a problem with your proxy; are you sure that your K1000 is not using a proxy?
    Can you navigate (without any proxy) the the URL that seems to be blocked?
    You can use WIRESHARK in promiscuous mode to try to capture the traffic of your K1000 and find out what's the issue.
    I'd recommend to open a ticket as well with the KACE support.
    Kind regards,
    Marco - StockTrader
    • Hello StockTrader,
      Double check with our IT guys, I find that there is a company firewall block patch downloading process. After I move my Kbox to another network, I find my Kbox works properly.
      Thank you very much about your reply.
Please log in to comment

Answers

0
SOLVED: The problem was caused by the company firewall that was blocking the patch download
Answered 04/12/2016 by: StockTrader
Red Belt

Please log in to comment
Answer this question or Comment on this question for clarity

Share