Dear all:

My computer has install kace agent 6,but my kace 1000 server can't find it in the inventory!Why?

How can I do ?

0 Comments   [ + ] Show Comments

Comments

Please log in to comment

Answers

0
1.  Is the Dell Kace Agent Service running on the system?  
2.  Can you ping the Kace appliance from the agent system?

If you cannot ping, you need to create an A record in DNS for the kace appliance, so it can be resolved by your devices.
Answered 11/06/2014 by: Ty
Senior White Belt

  • Also check that C:\programdata\Dell\KACE\amp.conf has the correct hostname of the K1. If not update it and restart the service.
  • You might want to try and the KBOX dns name to the local machines hosts file and see if that allows it to check in. If it does, there could be a dns issue.
Please log in to comment
0

1.The Dell Kace Agent Service running on the computer

2.I can ping the Kace appliance from the agent Computer.

3.I can ping the computer from the Kace appliance server

4.Also chek That amp.conf has the correct hostname of the k1.

host=192.168.1.1
servercompress=true
rto=20
wto=20
cto=10
crto=30
maxDownloadSpeed=0
KSWMeterSvcDbMaxRows=5000
pl=pluginDesktopAlerts,pluginPatching,pluginRunProcess,pluginWeb
ampport=52230
ampurl=http://192.168.1.1:52230
webport=80
lasthost=192.168.1.1

serverversion=6.2.109330
appliance=k1000
weburl=http://192.168.1.1

5.I don't use dns server ,I input the k1 servers ip:192.168.1.1

6.follow error information in KAgent.log

[2014-11-07.16:51:13][AMPAgent:ConfigSaveAtomic       ] Closing C:\Documents and Settings\All Users\Dell\KACE\amp.conf. Wrote 16 lines.
[2014-11-07.16:51:14][runkbot:GetKbot                 ] Kbot [4-0] not found locally, downloading ...
[2014-11-07.16:51:16][KInventory:runInventory         ] KInventory   Begin capturing Inventory...
[2014-11-07.16:51:16][KInventory:CWmi::Init           ] KInventory   Could not connect. Error code = 0x8004100e
[2014-11-07.16:51:16][KInventory:CInventoryData::Initi] KInventory   InventoryData attempting to open DB file [C]
[2014-11-07.16:51:16][KInventory:CInventoryData::OpenD] KInventory   InventoryData opening DB
[2014-11-07.16:51:16][KInventory:CInventoryData::OpenD] KInventory   InventoryData calling db.open
[2014-11-07.16:51:16][KInventory:CInventoryData::Initi] KInventory   InventoryData opened DB successfully
[2014-11-07.16:51:16][KInventory:CInventoryData::Popul] KInventory   Error: InventoryData PopulateDbFile : sqlite3_connection[]: SQL logic error or missing database
[2014-11-07.16:51:16][KInventory:CInventoryData::Initi] KInventory   InventoryData FAILED to populate DB
[2014-11-07.16:51:16][KInventory:CCaptureInventory::In] Collecting Intel AMT Data
[2014-11-07.16:51:41][KInventory:runInventory         ] KInventory   Inventory Capture completed and stored in C:\Documents and Settings\All Users\Dell\KACE\inventory.xml
[2014-11-07.16:51:41][runkbot:ProcessOps_LaunchProgram] runkbot : create kbot process returned non-zero: status code 22 and error code 0(0) 操作成功完成。


Answered 11/07/2014 by: a83547
Orange Belt

Please log in to comment
0
run n time this command "runkbot 4 0" in cmd.exe,now i has found the computer in  the kace server inventory,but I don't know why?
Answered 11/07/2014 by: a83547
Orange Belt

Please log in to comment
Answer this question or Comment on this question for clarity