Hello, I got an issue during deployment captured image which always lead to errors. Is there any proper way how should I deploy the captured image?anything that i should check? I'm still new using KACE K2000

Answer Summary:
0 Comments   [ + ] Show Comments


Please log in to comment



One thing to look for is making sure your image deploys to a nice, clean drive. I always do the following on images:

  • Check the box for "Remove local files not in image"

Preinstallation tasks:

  • Create Single Partition
  • Format C: as NTFS
  • Install Vista/2008/7 MBR

Also - for Win7 I've found making sure you capture and deploy with one partion works best (i.e. no hidden system partition)

Good Luck!

Answered 06/28/2012 by: jegolf
Red Belt

  • The captured image contains three partition :) I'll try thanks
Please log in to comment

What OS are you deploying? Did you sysprep the image before capturing it? What errors exactly are you getting during the deployment? A little more information would be nice, it helps us help you. :) 

Answered 06/28/2012 by: Ben M
Ninth Degree Black Belt

  • Definitely post more details. Sometimes we have seen the errors before and worked through them ourselves. There are a lot of little things that can go wrong during deployment.
  • now I'm trying to deploy captured image Win7 Pro into different machine and yes I already did the sysprep before capturing the image :) I'll post the error when it appear again thanks
  • here are the error appear

    [warning] Unexpected size from remote for C:\ResSys.ini: expected:192, received:0
    [error] Failed to create item for D:\$RECYCLE.BIN: (21) The device is not ready
    [error] Error opening directory while building local file list for E:\: The system cannot find the specified
  • This is typically related to partitions not being setup correctly. Would be best to call support and get in a webex.
    If you captured 3 partitions, then you need to create 3 partitions as a preinstall, and you need to set them to the correct size.

    Lead L3 Enterprise Solutions Engineer, K2000
    If my response was helpful, please rate it!
Please log in to comment

When you say three partitions sounds like you left the oem and recovery partitions on your master. 

If this is the case I would start over run with a Kace scripted install that cleans the HDD so your master you want to capture from only has one partition.

Answered 06/29/2012 by: SMal.tmcc
Red Belt

Please log in to comment

Sounds like you partitions are flipped at the time you capture. You can "Collect Inventory" before the capture and check this. This article http://www.kace.com/support/resources/kb/article/Deploy-a-Windows-7-Image-Containing-the-100-MB-System-Partition explains this a little more. This is supposed to be working now in 3.4.

Answered 06/29/2012 by: dugullett
Red Belt

Please log in to comment
This content is currently hidden from public view.
Reason: Removed by user request
For more information, visit our FAQ's.

Answer this question or Comment on this question for clarity
Five Easy Steps to Smarter Systems Imaging
With traditional methods for systems imaging, each image captures a particular hardware and software configuration at a specific moment in time—static, unchanging, unmanageable.