I'm having a very difficult time understanding why something as simple as setting up an e-mail to use for sending and receiving help desk tickets is so difficult on the kbox. I've spent hours fighting with this issue and hope to get some advice. after spending almost 2 hours on the phone today with support we were finally able to get incoming emails through a pop3 connection on my hosted exchange to come through and open a help desk ticket. the e-mail address I'm using for incoming is servicedesk@isucu.net Apparently for out going messages this email changes to servicedesk@kace.isucu.net (why I have no idea) So my hosted exchange provider will not send from this address. Below is the results of doing the troubleshooting of "sending email" from my kbox. If I can't get outgoing mail working it really defeats the purpose of why I wanted to use the kbox for it's help desk features. If anyone has had any similar experiences and figured it out I would be forever in your debt!! thank you!!

LOG: MAIN <= servicedesk@kace.isucu.net U=www P=local S=402 delivering 1Rqz1G-000PPt-AR Connecting to exchange.postoffice.net [165.212.120.200]:25 ... connected SMTP<< 220 exchange.postoffice.net Microsoft ESMTP MAIL Service ready at Sat, 28 Jan 2012 03:32:07 +0000 SMTP>> EHLO kace.isucu.net SMTP<< 250-exchange.postoffice.net Hello [134.50.238.194] 250-SIZE 52428800 250-PIPELINING 250-DSN 250-ENHANCEDSTATUSCODES 250-STARTTLS 250-AUTH LOGIN 250-8BITMIME 250-BINARYMIME 250 CHUNKING SMTP>> STARTTLS SMTP<< 220 2.0.0 SMTP server ready SMTP>> EHLO kace.isucu.net SMTP<< 250-exchange.postoffice.net Hello [134.50.238.194] 250-SIZE 52428800 250-PIPELINING 250-DSN 250-ENHANCEDSTATUSCODES 250-AUTH LOGIN 250-8BITMIME 250-BINARYMIME 250 CHUNKING SMTP>> MAIL FROM:<servicedesk@kace.isucu.net> SIZE=1436 SMTP>> RCPT TO:<cspidell@isucu.net> SMTP>> DATA SMTP<< 530 5.7.1 Client was not authenticated SMTP>> QUIT LOG: MAIN ** cspidell@isucu.net R=smart_route T=remote_smtp: SMTP error from remote mail server after MAIL FROM:<servicedesk@kace.isucu.net> SIZE=1436: host exchange.postoffice.net [165.212.120.200]: 530 5.7.1 Client was not authenticated LOG: MAIN <= <> R=1Rqz1G-000PPt-AR U=mailnull P=local S=1403 LOG: MAIN Completed delivering 1Rqz1M-000PPw-Iv LOG: MAIN => servicedesk <servicedesk@kace.isucu.net> R=helpdesk T=helpdesk_pipe LOG: MAIN Completed
0 Comments   [ + ] Show Comments

Comments

Please log in to comment

Rating comments in this legacy AppDeploy message board thread won't reorder them,
so that the conversation will remain readable.

Answers

1
It looks like your hosted exchange server requires authentication:

MAIL FROM:<servicedesk@kace.isucu.net>
SIZE=1436 SMTP>>
RCPT TO:<cspidell@isucu.net>
SMTP>>
DATA SMTP<< 530 5.7.1 Client was not authenticated
SMTP>>
QUIT

LOG: MAIN ** cspidell@isucu.net R=smart_route T=remote_smtp:
SMTP error from remote mail server after MAIL FROM:<servicedesk@kace.isucu.net>
SIZE=1436: host exchange.postoffice.net [165.212.120.200]:
530 5.7.1 Client was not authenticated

LOG: MAIN <= <> R=1Rqz1G-000PPt-AR U=mailnull P=local S=1403
LOG: MAIN Completed delivering 1Rqz1M-000PPw-Iv
LOG: MAIN => servicedesk <servicedesk@kace.isucu.net> R=helpdesk T=helpdesk_pipe
LOG: MAIN Completed
Answered 01/28/2012 by: scottlutz
Orange Senior Belt

Please log in to comment
1
As Scottlutz indicated it looks like an authentication issue. KBOX uses anonymous login or setting up POP as you did. Second on the outbound email, make sure you have under your helpdesk queue, the alternate email filled in, that is the outbound alias the KBOX will use for it's email. With hosted there is always some issues as you aren't controlling the box and are working with their requirements.

It does work with POP and support will definitely get it working for you but takes a bit longer working out the issues based on your email hosting provider.
Answered 01/30/2012 by: nshah
Red Belt

Please log in to comment
1
Hi Casey,

So you are using pop3 to retrieve your email?

To have the K1000 send email, looks like you will need to setup a smtp relay. You can use something like Win2008.
Since the hosted exchange server is requesting authentication.

Can you provide screenshots of the helpdesk queue configuration showing the primary and alternate email address being used.
Also ascreenshot of what you have selected in the network settings in regards to email options.
Attach to your open support ticket
Answered 01/30/2012 by: KevinG
Purple Belt

Please log in to comment
1


Answered 01/30/2012 by: isucu
Senior Yellow Belt

Please log in to comment
Answer this question or Comment on this question for clarity