/build/static/layout/Breadcrumb_cap_w.png

Best Practices Question


Regarding LDAP Label issue for Type:Device

03/18/2016 1907 views
I tried to created a Ldap label as below:





This is my Active Directory Screenshot:



I am not getting the desired output in labels.:






Currently all the computer are getting listed under this label.Why?

Do i need to correct Base DN:/Advanced Search in LDAP Label Detail?.

I want all the laptops under the particular path in AD to get listed:
OU=LAPTOPS,OU=IN,OU=COMPUTERS,OU=_NEW_AD,DC=dmx,DC=local


i have also tried to give "Base DN:DC=dmx,DC=local"and Advanced Search:"(&(objectclass=computer)(|(distinguishedName=CN=KBOX_COMPUTER_NAME,OU=LAPTOPS,OU=IN,OU=COMPUTERS,OU=_NEW_AD,DC=dmx,DC=local)))"

Testing LDAP Label Settings...
Testing "LTPINDIA" connection to: 192.168.50.29 on Port: 389
OK: Connection Successful.
OK: Setting Protocol Version 3 Successful.
OK: Setting LDAP REFERRALS Option 0 Successful.
OK: Search Bind using LDAP supplied credentials Successful.
Applying search filter [(&(objectclass=computer)(|(distinguishedName=CN=KBOX_COMPUTER_NAME,OU=LAPTOPS,OU=IN,OU=COMPUTERS,OU=_NEW_AD,DC=dmx,DC=local)))]
OK: LDAP search (with filter [(&(objectclass=computer)(|(distinguishedName=CN=KBOX_COMPUTER_NAME,OU=LAPTOPS,OU=IN,OU=COMPUTERS,OU=_NEW_AD,DC=dmx,DC=local)))]) Successful.
Error: LDAP search failed. No entries found.
Error: LDAP Test Failed. Closing connection.


4 Comments   [ + ] Show comments

Comments

  • i have tried it and it is not working
  • i have tried it and it is not working
  • Testing LDAP Label Settings...
    Testing "India_LTP_LDAP" connection to: 192.168.50.29 on Port: 389
    OK: Connection Successful.
    OK: Setting Protocol Version 3 Successful.
    OK: Setting LDAP REFERRALS Option 0 Successful.
    OK: Search Bind using LDAP supplied credentials Successful.
    Applying search filter [(name=KBOX_COMPUTER_NAME)]
    OK: LDAP search (with filter [(name=KBOX_COMPUTER_NAME)]) Successful.
    Error: LDAP search failed. No entries found.
    Error: LDAP Test Failed. Closing connection.
  • creativegenius,

    Can you come to this week's Open Forum KKE, where we can discuss this topic, and I can show you an example of a working LDAP label in my environment? The registration link can be found here (at the bottom of the page):

    https://support.software.dell.com/k1000-systems-management-appliance/training/154/kace-kontinuing-education

    Ron Colson
    KACE Koach
    • I am troubleshooting this issue in a customer environment .i have a lab setup at my office .can you help me out with my office setup?

All Answers

1
creativegenius,

Try adding the (name=KBOX_COMPUTER_NAME) key to your Advanced Search.  You can find this tip in the K1000 Admin Guide.  We've also covered it in our LDAP-related KKEs.  Here's a link to one of them:  KACE Kontinuing Education (KKE) Recording: KACE & LDAP - Maximizing the Relationship (157969)

Ron Colson
KACE Koach
Answered 03/18/2016 by: ronco
Third Degree Brown Belt

 
This website uses cookies. By continuing to use this site and/or clicking the "Accept" button you are providing consent Quest Software and its affiliates do NOT sell the Personal Data you provide to us either when you register on our websites or when you do business with us. For more information about our Privacy Policy and our data protection efforts, please visit GDPR-HQ