/build/static/layout/Breadcrumb_cap_w.png
01/10/2019 557 views

For some reason it doesn't seem like Microsoft Office is updating at all on our systems. I have two smart labels that are supposed to handle Windows/Office patching:


General Windows OS Patch Smart Label:

  • Category is OS
  • Status is Active
  • Operating System contains Windows
  • Language is English
  • Impact is Critical

Office Specific OS Patch:

  • Publisher contains Microsoft
  • Name contains Office


Patch schedule is set to detect  limited to both labels and deploy all patches. Still, the Office build versions are way out-of-date. Any ideas on how to get patch working for Office updates? Thanks!


Answer Summary:
0 Comments   [ + ] Show comments

Comments


Answer Chosen by the Author

1

here are my download settings:


Answered 01/10/2019 by: SMal.tmcc
Red Belt

  • I went into these settings and did not see what you did, but noticed it was attempting to download. I stopped the attempt and got these options. As you called it, patches were not configured to download, just the signatures were.

    Thank you for you help!
  • Hey how do you have DARK MODE? I would love to have dark mode!
    • what version are you running? Themes were introduced in V9.0
      https://www.quest.com/community/quest/endpoint-systems-management/b/endpoint-systems-management-blog/posts/look-what-s-new-in-kace-systems-management-appliance-9-0
      • OMG Thanks because light mode was giving me headaches. For anyone wanting to change it, its under Settings > General Settings then search for the word "Theme" because its easy to miss if you just scroll through the page.
      • You can set a default theme and each person can change it if they want. I have multiple orgs and I use different themes for my main 2 orgs and the old one for all the other small orgs. This helps me to know the org I am in real easy

All Answers

0

check you subscription settings and make sure under "application patches" microsoft is selected

Under catalog do you see office patches listed?

also what are your download settings?

Answered 01/10/2019 by: SMal.tmcc
Red Belt

0


Here is a screenshot of the catalog with my smart label. It looks like the patches are downloading. Patches are set to download every 4 hours.

Answered 01/10/2019 by: taylora
Yellow Belt

  • Do they have a size to them or 0 bytes?
    • They are 0 bytes.
      • so you have not downloaded the needed files to do patching with.
      • the few that show patched are probably from Microsoft updates
0

Well I left it on download patches all weekend and it is not download any of the patches. I am probably going to have to open a case with Quest. Thanks for the help!

Answered 01/14/2019 by: taylora
Yellow Belt

0

here are my subscription settings


Answered 01/14/2019 by: SMal.tmcc
Red Belt

  • My subscription setting are the same, except we have a few more Publishers chosen.
0

I wonder if your detect is not running? Are the patches listed as missing on your devices in the catalog? You might try running a separate detect process to see if that picks them up. One thing I had to change was the detect process timeout. 

Answered 01/16/2019 by: consolvoj1
White Belt

  • Detect is running and there are patches listed as missing on the devices in the catalog.

    I always run detect and deploy separately.
0

We patch on Sat at the college and I run a detect the night before so any needed files are updated in  the kbox.  Everyone does it a little different


Also check under distribution - replication do you have any replication shares?


Answered 01/16/2019 by: SMal.tmcc
Red Belt