/build/static/layout/Breadcrumb_cap_w.png

Software Question


Fresh Windows scripted installation gets "Windows upgrade was detected" during SysPrep.

01/31/2018 1335 views
Greetings!

I have an image of Windows 10 LTSB 2016 version 1607 that I created last year and SysPrepped before putting it on the K2000. I used it to put the image on roughly 100 computers with no issues. I have since updated the image with software updates (new Eclipse, Java, VMWare, etc.) When I tried to SysPrep it for upload, I got "Windows upgrade was detected". This confused me since it was still 1607 so what upgrade is it referring to?

So, fine. I created a fresh virtual machine, did a scripted install of the same version of Windows with nothing else installed. Immediately ran SysPrep and got the same error. So now, not only can I not update the image that is on the K2000, I can't create a new one either. Anyone know what is going on?

--edit ... The above was encountered using the 4.1.0.1. Using 4.0.0.0 does not get this error.
1 Comment   [ + ] Show comment

Comments

  • Apologies about this defect. An update will be coming out shortly (4.1.1.0) to resolve that issue.
    • Good to hear this is a known issue, I was running into a wall on this as well. It also started to effect the Windows 7 deployments. Thankfully I had a copy of 4.0.0.0 on the deployment share still, is there a link to that anywhere still on the KACE website? I wasn't able to locate one.
      • New version posted at http://www.itninja.com/blog/view/sysprep-creator-wizard

Be the first to answer this question

 
This website uses cookies. By continuing to use this site and/or clicking the "Accept" button you are providing consent Quest Software and its affiliates do NOT sell the Personal Data you provide to us either when you register on our websites or when you do business with us. For more information about our Privacy Policy and our data protection efforts, please visit GDPR-HQ