/build/static/layout/Breadcrumb_cap_w.png

ASE Active Debugger does not work

Just found AdminScriptEditor - wow. Am using it to make a tool for HR to use to create user accounts themselves. I've found when I try to run the "Active Debugger", a window flashes up and then ASE hangs/pauses for a long time and nothing happens. The regular debugger doesn't seem to work either. It doesn't stop on breakpoints and when I add a variable to the watch window, it throws an error.

Any way of fixing these? 

0 Comments   [ + ] Show comments

Answers (3)

Posted by: DPO-CAPS 4 years ago
White Belt
0
It's a .net error with assembly PowerShellDebugger.dll. See the log...

*** Assembly Binder Log Entry (29/08/2016 @ 16:38:36) ***The operation failed.Bind result: hr = 0x8007000b. An attempt was made to load a program with an incorrect format.Assembly manager loaded from: C:\Windows\Microsoft.NET\Framework64\v2.0.50727\mscorwks.dllRunning under executable C:\ASE\AdminScriptEditor\bin\PowerShellDebuggerConsoleClient.exe--- A detailed error log follows. === Pre-bind state information ===LOG: User = CORP\POCHARDLOG: DisplayName = PowerShellDebugger, Version=1.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=null (Fully-specified)LOG: Appbase = file:///C:/ASE/AdminScriptEditor/bin/LOG: Initial PrivatePath = NULLLOG: Dynamic Base = NULLLOG: Cache Base = NULLLOG: AppName = NULLCalling assembly : PSRemoteDebug, Version=1.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=null.===LOG: This bind starts in default load context.LOG: No application configuration file found.LOG: Using machine configuration file from C:\Windows\Microsoft.NET\Framework64\v2.0.50727\config\machine.config.LOG: Policy not being applied to reference at this time (private, custom, partial, or location-based assembly bind).LOG: Attempting download of new URL file:///C:/ASE/AdminScriptEditor/bin/PowerShellDebugger.DLL.LOG: Assembly download was successful. Attempting setup of file: C:\ASE\AdminScriptEditor\bin\PowerShellDebugger.dllLOG: Entering run-from-source setup phase.LOG: Assembly Name is: PowerShellDebugger, Version=1.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=nullERR: Failed to complete setup of assembly (hr = 0x8007000b). Probing terminated.
Posted by: apptopack 4 years ago
Red Belt
0
I haven't come across any issues as such. Could you try to re-install the ASE.
Posted by: anonymous_9363 4 years ago
Red Belt
0
A few minutes research would've told you that ASE is what's known as "Abandonware". If there are bugs...tough.

Don't be a Stranger!

Sign up today to participate, stay informed, earn points and establish a reputation for yourself!

Sign up! or login

View more:

Share

 
This website uses cookies. By continuing to use this site and/or clicking the "Accept" button you are providing consent Quest Software and its affiliates do NOT sell the Personal Data you provide to us either when you register on our websites or when you do business with us. For more information about our Privacy Policy and our data protection efforts, please visit GDPR-HQ