/build/static/layout/Breadcrumb_cap_w.png
07/25/2019 164 views

Hello,


I am trying to implement Blacklisting Applications but do not see any current/recent notes about it. I have followed the instructions, but am still able to launch the application I have blocked (iTunes). 


Older posts indicate it may take a few days to be effective.  Is this still true?


Thank you.


Laura

2 Comments   [ + ] Show comments

Comments

  • What version of the SMA are you running?
  • We are currently on 9.1.317 with agent 9.1.204

    Thank you.

All Answers

0

Application blacklisting works. Make sure you do following

1. Enable Application blacklisting for the  respective apps from Inventory->Software Catalog page

2. Apply the ApplicationControlDevices label on the devices where you want to enable application blacklisting.

The task will kick off in next 15-20 mins and will block the apps.

Answered 07/26/2019 by: AbhayR
Red Belt

0

Abhay,


Thank you for the response. I've done exactly that! and it is not blocking the application. It's been on for over 24 hours now and I can still launch the application it should be blocking (iTunes, in this case). The workstation in question has even been rebooted and I have forced an Inventory twice. Still no luck.


Thank you.


Answered 07/26/2019 by: lnicholsmw
Senior White Belt

0

Can you check on the client if a file "ksw_blacklist" is created under C:\ProgramData\Quest\KACE folder and if present, does it have correct Itunes executable name in it?

Answered 07/29/2019 by: AbhayR
Red Belt

0

Abhay,


There is a ksw_blacklist file,  however it is empty. The timestamp indicates it was updated today too.


Thank you.

Laura


Answered 07/29/2019 by: lnicholsmw
Senior White Belt