/build/static/layout/Breadcrumb_cap_w.png

App-V 4.6 x64 and Adobe CS5

Has anybody else attempted to sequence CS5 using App V? I've been trying on and off for a long while and have run into various issues.[/align] [/align]edit: adobe forums seems to have a firm handle on it[/align]

0 Comments   [ + ] Show comments

Answers (11)

Posted by: Rheuvel 11 years ago
Brown Belt
0
I haven't been able to try it yet. If you find anything interesting, let us know please :)
Posted by: dfsimmons 11 years ago
Yellow Belt
0
I've been trying, but no matter what I do, Illustrator, Flash, and Fireworks always fail the install. Is anyone else seeing this same issue?
However, if I just try to install on the same hardware, without trying to sequence, it completes without any errors.

I haven't been able to find any help on the Adobe forums. Can you post some links that you have found?
Posted by: Ahwleung 11 years ago
Senior Yellow Belt
0
One of the issues is that CS5ServiceManager attempts to start during installs and App-V has big problems with services. [/align] [/align]One issue that is occuring is that even after exiting photoshop/flash, the process "CS5ServiceManager" is still running and thus the sequence will hang. My theory for a solution is to include a launcher in the sequence that detects an exit and kills the process using powershell.[/align]
Posted by: Rheuvel 11 years ago
Brown Belt
0
Hmmmm, that sounds familiar. Stealthpuppy's CS3 sequencing blog, anyone?

First URL here contains a script to stop CS3's FLEXnet service, some minor changes and you can use it for the CS5 Service Manager.
Second URL is an update on the first post, which I think is interesting to take into account as well.

http://blog.stealthpuppy.com/virtualisation/addressing-licensing-issues-with-adobe-cs3-apps-on-softgrid
http://blog.stealthpuppy.com/virtualisation/update-on-running-adobe-cs3-applications-in-softgrid
Posted by: Ahwleung 11 years ago
Senior Yellow Belt
0
I got the sequence running/exiting properly with a simple 2 liner .cmd file that is run in lieue of the executable[/align] [/align]Photoshop.exe[/align]taskkill /im CS5ServiceManager.exe /F[/align]Exit[/align]
Posted by: PaulJ 11 years ago
Yellow Belt
0
i cannot get Photoshop CS5 to sequence successfully, does not even launch. Hope some one can help. Ahwleung, how did you get it to work?. Many Thanks and Cheers
Posted by: Ahwleung 11 years ago
Senior Yellow Belt
0
Be sure that Visual C++ Re-Distributable 2008 is installed as well. My working photoshop sequence (although our organization ended up using a silent msi install through CS5 Deployment Toolkit) had a manual install of that during sequencing.[/align]
Posted by: PaulJ 11 years ago
Yellow Belt
0
cheers for getting back. ok i will try with Visual C++ Re-Distributable 2008 installed, how did you get about the CS5ServiceManager problem, we are trying to sequence all the adobe packages. (Indesign, Illustrator, Photoshop etc) you mentioned running cmd file in lieue with exe?
Posted by: DavidJirousek 11 years ago
Senior Yellow Belt
0
This line of code in the OSD file will automatically close the CS5ServiceManager.exe process when the Dreamweaver CS5 virtual application is closed-
<VIRTUALENV TERMINATECHILDREN="TRUE">
Posted by: MLock 9 years ago
Yellow Belt
0
Hi I'm trying to sequence Adobe Photoshop CS5.

I started the Microsoft Application Virtualization Sequencer, and filled in the required info. When i start the monitoring, i will install the application photoshop (including air/bridge etc I can't turn them of in the installation wizard). Whe i'm done I Launch all installed applications each by each. Then sequencing the blocks.

After I'm done and stream the app to my client machine the application starts, but with one error message. "PDapp.exe Application Error" : "The application was unable to start correctly (0x0150002). click OK to close the application."

I've also installed Microsoft Visual C++ 2008 Redistributable - x86 9.0.30729.4148 9.0.30729.4148.

Does anyone have a solution for this problem?
Posted by: Gero12 9 years ago
Yellow Belt
0
I've had the exact same issue but was able to resolve it using the following artcile:
[link]http://support.microsoft.com/kb/960918/[/link]

I sitll have errors showing up in the event viewer, but at least the user does not get an error message when starting the application.
Rating comments in this legacy AppDeploy message board thread won't reorder them,
so that the conversation will remain readable.

Don't be a Stranger!

Sign up today to participate, stay informed, earn points and establish a reputation for yourself!

Sign up! or login

Share

 
This website uses cookies. By continuing to use this site and/or clicking the "Accept" button you are providing consent Quest Software and its affiliates do NOT sell the Personal Data you provide to us either when you register on our websites or when you do business with us. For more information about our Privacy Policy and our data protection efforts, please visit GDPR-HQ