/bundles/itninjaweb/img/Breadcrumb_cap_w.png
Hello all,
I hope someone can help. I've been racking my brains out for a while. This boot disk was given to me to modify but I haven't had any help from anyone. I've tried to add in the 3Com 574 PCMCIA drivers but I get an error. This is my error:
'3Com-Megahertz 574 LAN PC Card Dos NDIS Driver v1.2.003. Warning: 3Com-Megahertz 574 LAN PC Card could not be configured using Card Services. No Card Services or Card Services is not responding. Driver will now try to enable 3Com-Megahertz 574 LAN PC Card using PCMCIA host hardware. (Note: Can be forced with PCMCIA_ENABLER=YES/NO keyword in protocol.ini. Error: Enabler failed. Network adapter not found or not reesponding.
Error: Initialization failure. Driver will not be installed.
here is a copy of my config.sys:
MENU]
SUBMENU=DOSNET, Start DOS with network
SUBMENU=WP, Start installation
MENUITEM=PART, Preparation for hard drive
MENUDEFAULT=DOSNET
MENUCOLOR=9,1
[DOSNET]
MENUITEM=COMPAQD,DOS with network (Compaq netcards 10/100)
MENUITEM=3C90XD,DOS with network (3COM EtherLink 3C905C)
MENUITEM=3C575CTD,DOS with network (3COM 3C575CT Card-Bus)
MENUITEM=IBMEJD,DOS with network (IBM EtherJet 10/100 PC-Card)
MENUITEM=INTELD,DOS with network (Intel EtherExpress Pro 10/100)
MENUITEM=EVOD51D,DOS with network (Intel Pro/VM)
MENUITEM=E1000D,DOS with network (Intel Pro/1000)
MENUITEM=3C574BTD,DOS with network (3COM 3C574BT Card-Bus)
MENUITEM=BC57D,DOS with network (Broadcom NetExtreme 10/100/1000)
MENUDEFAULT=BC57D
[SRWP]
MENUITEM=COMPAQS,WorkPlace (Compaq netcards 10/100)
MENUITEM=3C90XS,WorkPlace (3COM EtherLink 3C905C)
MENUITEM=3C575CTS,Workplace (3COM 3C575CT Card-Bus)
MENUITEM=IBMEJS,WorkPlace (IBM EtherJet 10/100 PC-Card)
MENUITEM=INTELS,WorkPlace (Intel EtherExpress Pro 10/100)
MENUITEM=EVOD51S,WorkPlace (Intel Pro/VM)
MENUITEM=E1000S,Workplace (Intel Pro/1000)
MENUITEM=3C574BTS,Workplace (3COM 3C574BT Card-Bus)
MENUITEM=BC57S,Workplace (Broadcom NetExtreme 10/100/1000)
MENUDEFAULT=BC57S
[3C90XD]
DEVICE = A:\DOS\himem.sys /TESTMEM:off
DEVICE = A:\DOS\emm386.exe NOEMS
[INTELD]
DEVICE = A:\DOS\himem.sys /TESTMEM:off
DEVICE = A:\DOS\emm386.exe NOEMS
[IBMEJD]
DEVICE = A:\DOS\himem.sys /TESTMEM:off
DEVICE = A:\DOS\emm386.exe NOEMS X=D000-D7FF
[COMPAQD]
DEVICE = A:\DOS\himem.sys /TESTMEM:off
DEVICE = A:\DOS\emm386.exe NOEMS
[3C575BTD]
DEVICE = A:\DOS\himem.sys /TESTMEM:off
DEVICE = A:\DOS\EMM386.EXE /V NOHI 1024 nomovexbda notr
[EVOD51D]
DEVICE = A:\DOS\himem.sys /TESTMEM:off
DEVICE = A:\DOS\emm386.exe NOEMS
[3C575CTD]
DEVICE = A:\DOS\HIMEM.SYS /V /TESTMEM:OFF
DEVICE = A:\DOS\EMM386.EXE /V NOHI 1024 nomovexbda notr
[E1000D]
DEVICE = A:\DOS\himem.sys /TESTMEM:off
DEVICE = A:\DOS\emm386.exe NOEMS
[BC57D]
DEVICE = A:\DOS\himem.sys /TESTMEM:off
DEVICE = A:\DOS\emm386.exe NOEMS

[3C90XS]
DEVICE = A:\DOS\himem.sys /TESTMEM:off
DEVICE = A:\DOS\emm386.exe NOEMS
[INTELS]
DEVICE = A:\DOS\himem.sys /TESTMEM:off
DEVICE = A:\DOS\emm386.exe NOEMS
[3C574BTD]
DEVICE = A:\DOS\HIMEM.SYS /V /TESTMEM:OFF
DEVICE = A:\DOS\EMM386.EXE noems
[IBMEJS]
DEVICE = A:\DOS\himem.sys /TESTMEM:off
DEVICE = A:\DOS\emm386.exe NOEMS X=D000-D7FF
[COMPAQS]
DEVICE = A:\DOS\himem.sys /TESTMEM:off
DEVICE = A:\DOS\emm386.exe NOEMS
[EVOD51S]
DEVICE = A:\DOS\himem.sys /TESTMEM:off
DEVICE = A:\DOS\emm386.exe NOEMS
[3C574CTS]
DEVICE = A:\DOS\HIMEM.SYS /V /TESTMEM:OFF
DEVICE = A:\DOS\EMM386.EXE noems
[E1000S]
DEVICE = A:\DOS\himem.sys /TESTMEM:off
DEVICE = A:\DOS\emm386.exe NOEMS
[BC57S]
DEVICE = A:\DOS\himem.sys /TESTMEM:off
DEVICE = A:\DOS\emm386.exe NOEMS

[PART]
DEVICE = A:\DOS\himem.sys /TESTMEM:off
DEVICE = A:\DOS\emm386.exe NOEMS
[COMMON]
SHELL = A:\command.com A:\ /E:4096 /P
DOS = HIGH,UMB
BUFFERS = 30
FILES = 60
STACKS = 9,256
LASTDRIVE = Z
DEVICEHIGH = A:\NET\ifshlp.sys

here is a copy of my Autoexec.bat:

@echo off
if "%config%"=="3C90XD" set app=DOSNET
if "%config%"=="INTELD" set app=DOSNET
if "%config%"=="IBMEJD" set app=DOSNET
if "%config%"=="COMPAQD" set app=DOSNET
if "%config%"=="EVOD51D" set app=DOSNET
if "%config%"=="3C575CTD" set app=DOSNET
if "%config%"=="E1000D" set app=DOSNET
if "%config%"=="BC57D" set app=DOSNET
if "%config%"=="3C574BTD" set app=DOSNET

if "%config%"=="3C90XS" set app=Srwp
if "%config%"=="INTELS" set app=Srwp
if "%config%"=="IBMEJS" set app=Srwp
if "%config%"=="COMPAQS" set app=Srwp
if "%config%"=="EVOD51S" set app=Srwp
if "%config%"=="3C575CTS" set app=Srwp
if "%config%"=="E1000S" set app=Srwp
if "%config%"=="BC57S" set app=Srwp
if "%config%"=="3C574BTS" set app=Srwp
echo ÿ
echo ÿ
echo ÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ
echo Loading RAM Drive
echo ÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ
echo ÿ
echo ÿ
SET COMSPEC=A:\COMMAND.COM

A:\TOOLS\xmsdsk.exe 4096 R: /Y

echo ÿ
echo ÿ
echo ÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ
echo Expanding Files
echo ÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ
echo ÿ
echo ÿ
R:
md \NET
md \TOOLS
if "%config%"=="PART" goto PART
A:\TOOLS\pkunzip.exe a:\net\net.zip r:\net\
A:\TOOLS\pkunzip.exe a:\tools\tools.zip r:\tools\ k*.* getvard.exe nchange.exe
rem SET PATH=A:;A:\;A:\NET;A:\DOS;r:\net;r:\tools;
set path=a:\dos;r:\net;r:\tools
if "%config%"=="IBMEJS" goto %config%
R:\tools\KEYB.COM us,437, r:\tools\KEYBOARD.SYS
goto %config%

echo ÿ
echo ÿ
echo ÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ
echo Prepare for selected NIC
echo ÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ
echo ÿ
echo ÿ

:3C90XD
:3C90XS
set netdrv=el90x.dos
set drvname=el90x
goto getinfo
:INTELD
:INTELS
set netdrv=e100b.dos
set drvname=e100b
goto getinfo
:IBMEJD
:IBMEJS
set netdrv=ibmcndis.exe
set drvname=IBM
goto getinfo
:COMPAQD
:COMPAQS
set netdrv=N100.dos
set drvname=N100
goto getinfo
:EVOD51D
:EVOD51S
set netdrv=E100B.dos
set drvname=E100B
goto getinfo
:3C575CTD
:3C575CTS
SET netdrv=ELPC575.DOS
SET drvname=ELPC575
goto getinfo
:E1000D
:E1000S
set netdrv=e1000.dos
set drvname=e1000
goto getinfo
:BC57D
:BC57S
set netdrv=b57.dos
set drvname=b57
goto getinfo
:3C574BTD
:3C574BTS
SET netdrv=EL3C574.DOS
SET drvname=EL3C574$
goto getinfo

:getinfo
cls
echo ÿ
echo ÿ
echo ÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ
echo Get Connection Informations
echo Press Ctrl-C to reset informations
echo ÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ
echo ÿ
echo ÿ
if exist a:\tools\_$vars$.bat call a:\tools\_$vars$.bat
getvard -v servername -f r:\_$temp$.bat -p "Enter the servername to be connected: "
if errorlevel 1 goto getinfo
call r:\_$temp$.bat
getvard -v sharename -f r:\_$temp$.bat -p "Enter the sharename to be connected: "
if errorlevel 1 goto getinfo
call r:\_$temp$.bat
getvard -v computername -f r:\_$temp$.bat -p "Enter the name of your workstation: "
if errorlevel 1 goto getinfo
call r:\_$temp$.bat
getvard -v domain -f r:\_$temp$.bat -p "Enter login domainname: "
if errorlevel 1 goto getinfo
call r:\_$temp$.bat

if "%app%"=="wp" goto ntwinst
getvard -v username -f r:\_$temp$.bat -p "Enter your login name: "
if errorlevel 1 goto getinfo
getvard -v password -m -f r:\_$temp$.bat -p "Enter your password: "
if errorlevel 1 goto getinfo
call r:\_$temp$.bat
del r:\_$temp$.bat
goto modini
:ntwinst
if "%domain%"=="corp" goto c
if "%domain%"=="CORP" goto c
echo set username=%username% >> a:\tools\_$vars$.bat
set username=p
set password=p
goto modini

:modini
R:\TOOLS\nchange.exe R:\NET\protocol.ini $SUBST(nicdrv,%drvname%,NOCASE)
R:\TOOLS\nchange.exe R:\NET\protocol.ini $SUBST(nicdrv,%drvname%,NOCASE)
R:\TOOLS\nchange.exe R:\NET\protocol.ini $SUBST(nicdrv,%drvname%,NOCASE)
R:\TOOLS\nchange.exe R:\NET\protocol.ini $SUBST(nicdrv,%drvname%,NOCASE)
R:\TOOLS\nchange.exe R:\NET\protocol.ini $SUBST(nicdrv,%drvname%,NOCASE)
R:\TOOLS\nchange.exe R:\NET\protocol.ini $SUBST(nicdrv,%drvname%,NOCASE)
R:\TOOLS\nchange.exe R:\NET\SYSTEM.ini $SUBST(netdrv,%netdrv%,NOCASE)
R:\TOOLS\nchange.exe R:\NET\SYSTEM.ini $SUBST(chrxxxxx,%computername%,NOCASE)
R:\TOOLS\nchange.exe R:\NET\SYSTEM.ini $SUBST(srzxxx,%username%,NOCASE)
R:\TOOLS\nchange.exe R:\NET\SYSTEM.ini $SUBST(domainxxx,%domain%,NOCASE)
cls

:startnet
echo ÿ
echo ÿ
echo ÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ
echo Loading Network drivers
echo ÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ
echo ÿ
echo ÿ
R:
cd\NET
if "%config%"=="3C575CTS" goto 3c5starnet
if "%config%"=="3C575CTD" goto 3c5starnet
if "%config%"=="3C574BTS" goto 3c5starnet
if "%config%"=="3C574BTD" goto 3c5starnet
net.exe initialize
netbind.com
umb.com
tcptsr.exe
tinyrfc.exe
nmtsr.exe
emsbfr.exe
goto Logon

:3c5starnet
copy r:\net\testp.ini r:\net\protocol.ini
LH NET initialize
netbind.com
rem LH umb.com
LH tcptsr.exe
LH tinyrfc.exe
nmtsr.exe
LH emsbfr.exe
goto Logon
:Logon
echo y|net.exe LOGON %username% %password%
set password=********
goto %app%
:DOSNET
net.exe USE /persistent:NO
net.exe USE N: \\%servername%\%sharename%
net.exe use q: \\us\hrghost$
net.exe use g: \\us\ghost2k
g:
ghost.exe
goto end

And finally the testp.ini file:

[network.setup]
version=0x3110
netcard=el3c574,1,EL3C574,1
transport=tcpip,TCPIP
lana0=EL3C574,1,tcpip
[protman]
DriverName=PROTMAN$
PRIORITY=MS$NDISHLP
[EL3C574]
DriverName=EL3C574$
PCMCIA_ENABLER=YES
[tcpip]
NBSessions=6
DefaultGateway0=
SubNetMask0=
IPAddress0=
DisableDHCP=0
DriverName=TCPIP$
BINDINGS=EL3C574
LANABASE=0
Any help would be GREATLY APPRECIATED. Thanks in advance. Thank you again.
A
0 Comments   [ - ] Hide Comments

Comments

Please log in to comment

Rating comments in this legacy AppDeploy message board thread won't reorder them,
so that the conversation will remain readable.
Answer this question or Comment on this question for clarity

Answers

1
This worked for us. On the line where you have Device=Emm386.exe NOEMS, add X=D0000-D0FF. Also on the Shell= line, our /E:2048.
Answered 01/14/2004 by: lbroderi
Yellow Belt

Please log in to comment
1
after I put in the x=d0000-d0ff, it told me that there was an invalid parameter. Still doesn't work.. thanks

A-
Answered 01/14/2004 by: Ingman
Yellow Belt

Please log in to comment