Hi Folks,

I have been trawling the Forum for the reccomended approach to deploy Windows 8.1 to DELL 90xx Desktops and DELL Lattitude E54xx Laptops.

The following has been performed:
1: Uploaded Windows 8.1 PRO Media to KACE 2000 3.6.98680
2: Created Boot Environment with KBE Driver Pack WinPE 5
3: Recached Drivers

I normally create my Master Images in my VSphere environment and progress from there but I am unable to install Windows 8.1

The Preinstallation task sequence is where there seems to be differing opinions with some saying I can do the following:

Others saying Use Create UEFI Partitions ?

I have also seen where some create a USB Key for the BOOT environment..

Has anybody had sucess deploying Windows 8.1 using KACE 2000 and what steps did they take ?


0 Comments   [ + ] Show Comments


Please log in to comment

Community Chosen Answer

I am currently doing a scripted win 8.1 Ent 32bit to a Dell Venue 11 Pro (5130-32Bit).

I uploaded the needed drivers to the k2000 (\\ikbox\drivers\kbe_windows_x86) and used the MM and the 8.1 adk to create a boot env.  I uploaded the win 8.1 media from my install DVD.  I then downloaded the bootable USB flash drive image for the 8.1 boot env and created a UEFI boot stick.  Using a 3.0 USB hub I uefi booted the dell tablet to flash drive connected to the hub and it loaded the drivers to activate the dongle plugged into the hub.  I then chose the 8.1 ent scripted install from the menu.

Answered 08/27/2014 by: SMal.tmcc
Red Belt

Please log in to comment


If you're capturing a UEFI image, then you need to create UEFI partitions and also capture and deploy the boot partition.
What part is failing?
Answered 08/27/2014 by: nheyne
Red Belt

Please log in to comment
This content is currently hidden from public view.
Reason: Removed by member request
For more information, visit our FAQ's.

normally no big issue.
Where does it fail?
Which error message is provided?
(screenshot if unsure)

Answered 08/27/2014 by: Nico_K
Red Belt

Please log in to comment
With my experience, when you capture an image, you need to capture both the SYSTEM and C: partitions. Then have a create TWO partitions pre-install task, followed by a format C: and D: (these will change post deployment) as NTFS.
Answered 08/27/2014 by: APIeric
White Belt

  • I have an HP Pavillion, 8.1. I am trying to capture an image. There are 3 drives listed, c:\, d:\ (recovery?) and s:\. I am thinking I should do c: and s: When I capture the image it runs and runs and never completes. The image in KACE shows "Rebuild process is in progress. This configuration is locked."

    Not sure what to do

    • It finally had this error message - The instruction at 0x201160f4 references memory at 0x00000. The memory could not be read. When I look at the log, 20 seconds after it began it 'failed to connect to the server'. For that very long time it was showing filenames going across the screen.
Please log in to comment
Answer this question or Comment on this question for clarity