I have a Dell Precision T5600 hundred that i'm getting the error:  preinstallation failed, it doesn see the hard drive.

I downloaded the  drivers for that model in k2000 and have a brand new KBe , which i have tested and it worked with a T3600.

Any ideias?

Bios version is A07

 

 

 

 

 

 

0 Comments   [ + ] Show Comments

Comments

Please log in to comment

Answers

0

Is the PERC driver in \\k2000\peinst\drivers\kbe_windows_x64\dell-winpe-a06\storage ??  We ran into issues with the T3600 with this driver, I think I may have had to add it myself.

Answered 05/07/2013 by: nheyne
Red Belt

Please log in to comment
0

Under Driver feed package detail (for t5600) included drivers list , from the k2000 (web link) i see the following:

Device: Windows 7 64 bit Driver for PERC H310//H710P Controllers
Version: 5.1.119.64
Vendor:  
Category: Sas raid
Description: 1DV4H_A00-00 A00

 

Answered 05/07/2013 by: vfernandes
Senior Yellow Belt

  • There is a newer driver than that available on Dell's website released 5/3/13. You could try manually replacing the files in the path I mention above and rebuild your KBE.
Please log in to comment
0

 

When i try to manually go to the path \k2000\peinst\drivers\  i get a access denied and a prompt to login ( what account is this)

 

 

Answered 05/07/2013 by: vfernandes
Senior Yellow Belt

  • This would be the samba share password, and the user is admin. You will need to set that in Settings > General if you haven't already. And you will need to rebuild your KBE I believe after you do that.
  • also don't forget to recache the drivers afterwards
Please log in to comment
0

boot into the kace boot env and go to recovery and open a command window.

you can run diskpart there and see if you can see your drive

Answered 05/07/2013 by: SMal.tmcc
Red Belt

Please log in to comment
0

I got to the \\kdeploy\peinst\drivers\kbe_windows_x64\dell-winpe-a08\storage     there are two folder whit weird names where do i put the the perc driver folder

Answered 05/08/2013 by: vfernandes
Senior Yellow Belt

  • You'll have to see which one has the perc driver, according to the driver info that you showed above the folder should be named "1DV4H".
Please log in to comment
0

Thanks for all the replies but it doesnt get easier. I did all of that and i still get no drive selected.

i tried diskpart list disks and tells me no disk, no volume , no partition

i went to the bios and it shows a SAS-0 as the drive

Any ideias about that

Answered 05/08/2013 by: vfernandes
Senior Yellow Belt

  • go download driverview to a USB stick.
    http://www.nirsoft.net/utils/driverview.html

    put the stick in the computer with the KBE loaded, give it about 15 seconds to mount it
    Should mount the stick as drive e: or f:
    I just open a command window in recovery, put drive letters till I hit it and then run the driverview,exe and see if the correct perc driver is loaded.

    Have the perc drivers on this stick and use drvload to load them if they do not show. Drvload is in system32 type drvload /? for help.

    If this works you need to fix your KBE if you plan on doing other machines with this controller.
  • I tried that and it show the USB as the C drive .
    Only c and D (DVD)
    • When you see that it is most likely the drivers are not loading. It did not allocate c or d to the hdd or cd/dvd.
      • Actually i followed this again and i notice that driverview does show the perc driver listed. So the driver is there but doesn't recognize main hard drive.
  • did you configure the drive in the controller setup that goes by during boot?
Please log in to comment
0

Just to add i created a new KBE in january. Since i updated the drivers in  \\kdeploy\peinst\drivers\kbe_windows_x64\dell-winpe-a08\storage   Do i have to create a new KBE  or it should work ?

Answered 05/08/2013 by: vfernandes
Senior Yellow Belt

  • you need to create new one to add drivers
  • And as Nico said, you need to recache your drivers prior.
Please log in to comment
0

I did the recache but no luck. It's weird that diskpart shows only one volume 0 which is th DVD drive.

I guess i'll go  with rebuilding KBE.

 

Answered 05/08/2013 by: vfernandes
Senior Yellow Belt

  • Recache on its own won't update the KBE, it has to be rebuilt.
Please log in to comment
0

Hi i tried all of the above  and i'm still getting the same error. placed the perk drives in the kdeploy directory manually , recached , created a new KBE. After creating the new KBE i went to the drivers section and downloaded all the drivers that's in the new KBE and intriguing thing is that i can see the inf for the perk driver in the  notepad report.

 

Answered 05/10/2013 by: vfernandes
Senior Yellow Belt

Please log in to comment
Answer this question or Comment on this question for clarity