Hi all,
I was re-packaging the application adobe after effects CS3.
I need to silent install the Setup.exe.The source is as normal as the CS3 applications.

I tried with all the stuff which I got from cs3_deployment.pdf

Help me ASAp
0 Comments   [ + ] Show Comments

Comments

Please log in to comment

Rating comments in this legacy AppDeploy message board thread won't reorder them,
so that the conversation will remain readable.

Answers

0
Had to look up my notes on this one.
I deleted the "Bootstrapper" value from the LaunchCondition table so the msi wouldn't request to be run from Setup.exe.

Added the Serialnumber in the command line and ran the provided msp after that.

~Maggie
Answered 11/08/2007 by: gizsha
Purple Belt

Please log in to comment
0
ORIGINAL: gizsha

Had to look up my notes on this one.
I deleted the "Bootstrapper" value from the LaunchCondition table so the msi wouldn't request to be run from Setup.exe.



Im using adminStudio to modify the MSI package and was able to remove the LaunchCondition but it still doesn't work. Can you show me the steps you took? or the notes you have.

Cheers,
Answered 11/08/2007 by: Allxis
Senior Yellow Belt

Please log in to comment
0
Why don´t you just use the XML-Files with the Setup.exe?
Answered 11/09/2007 by: vangoo
Yellow Belt

Please log in to comment
0
Im using adminStudio to modify the MSI package and was able to remove the LaunchCondition but it still doesn't work. Can you show me the steps you took? or the notes you have.

Cheers,



What I described are the steps I took.
Using the XML files.
Did you copy the below information from the Adobe pdf file? Is so, yest that doesn't work, since the quotes are not correct after pasting.
You need the "" as below and not these “ ”

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<Configuration>
<Payload>
<Data key="Serial" protected="0">111XXXyour S/N no dashes</Data>
<Data key="Registration">Suppress</Data>
<Data key="EULA">Suppress</Data>
<Data key="Updates">Suppress</Data>
</Payload>
</Configuration>

Let us know how it goes.
Answered 11/09/2007 by: gizsha
Purple Belt

Please log in to comment
0
ORIGINAL: vangoo

Why don´t you just use the XML-Files with the Setup.exe?


I tried that first with the deployment pdf which is supplied by Adobe.
I have a few questions about this doc which puzzles me, maybe you guys can help.

1. It says " Retail licensed software cannot be configured or installed silently"
Hmmm.. How can I tell if it's a retail version or Enterprise version? (sure I could ask my purchasing dept - but apart from that, where else can i view this info?)

2. I get the dreaded Error code 7 which everyone seems to be getting.
What is the purpose of the driver folder=" driver payload folder"
Some say it's the path of where you want AFX cs3 to be installed.. is that true?
I thought it was just the location of where your payload files are located?
eg. \\server\install\afxcs3\payload ...

3. Can we install CS3 via remote locations either via UNC or drive maps ( h:\) ?

4. I noticed there's a few log locations eg. c:\temp & c:\program files\adobe\..
which logs are the most relevant so i can trouble shoot this problem?
Answered 11/11/2007 by: Allxis
Senior Yellow Belt

Please log in to comment
0
ORIGINAL: gizsha
What I described are the steps I took.
Using the XML files.
Did you copy the below information from the Adobe pdf file? Is so, yest that doesn't work, since the quotes are not correct after pasting.
You need the "" as below and not these “ ”
Let us know how it goes.


Hmm.. maybe I deleted the wrong launch condition. (I'm still new to the whole AdminStudio) Are you able to send me the screenshot of the launch Condition are you deleted?

Yeah, I found the quote issues " " from other forums. I fixed that but it didnt work.
I'll copy and paste my xml files for your perusal:

application.xml.override (which sits in \\server\after_effectsCS3\payloads\AdobeAfterEffects8All\)

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<Configuration>
<Payload>
<Data key="Serial" protected="0">Serialnoxxxx</Data>
<Data key="Registration">Suppress</Data>
<Data key="EULADelay">Suppress</Data>
<Data key="Updates">Suppress</Data>
</Payload>
</Configuration>

Original Setup.xml file (from CD) \\server\after_effectsCS3\payloads

<Setup version="1.1.6.0">
<Driver folder="AdobeAfterEffects8All"/>
<Media>
<Volume>
<Name>Adobe After Effects CS3</Name>
<Payloads>
<Payload folder="AdobeAfterEffects8All">Adobe CS3</Payload>
<Payload folder="AdobeAfterEffects8FCAll">Adobe CS3</Payload>
<Payload folder="AdobeAfterEffects8PresetsAll">Adobe CS3</Payload>
<Payload folder="AdobeAfterEffects8ProtectedAll">Adobe CS3</Payload>
<Payload folder="AdobeALMAnchorServiceAll">Adobe CS3</Payload>
<Payload folder="AdobeAssetServices3All">Adobe CS3</Payload>
<Payload folder="AdobeAUM5.1All">Adobe CS3</Payload>
<Payload folder="AdobeBridge2All">Adobe CS3</Payload>
<Payload folder="AdobeCameraRaw4.0All">Adobe CS3</Payload>
<Payload folder="AdobeCMapsAll">Adobe CS3</Payload>
<Payload folder="AdobeColorCommonSetAll">Adobe CS3</Payload>
<Payload folder="AdobeColorPhotoshopAll">Adobe CS3</Payload>
<Payload folder="AdobeDefaultLanguageCS3All">Adobe CS3</Payload>
<Payload folder="AdobeDeviceCentralAll">Adobe CS3</Payload>
<Payload folder="AdobeExtendScriptToolKitAll">Adobe CS3</Payload>
<Payload folder="AdobeFontsAll">Adobe CS3</Payload>
<Payload folder="AdobeHelpViewerAll">Adobe CS3</Payload>
<Payload folder="AdobeLinguisticsAll">Adobe CS3</Payload>
<Payload folder="AdobeMotionPictureAll">Adobe CS3</Payload>
<Payload folder="AdobePDFL8All">Adobe CS3</Payload>
<Payload folder="AdobeTypeSupportAll">Adobe CS3</Payload>
<Payload folder="AdobeVersionCueClient3All">Adobe CS3</Payload>
<Payload folder="AdobeVideoProfilesAll">Adobe CS3</Payload>
<Payload folder="AdobeXMPPanelsAll">Adobe CS3</Payload>
<Payload folder="AdobeXMPPanelsDVAAll">Adobe CS3</Payload>
<Payload folder="BridgeStartMeeting">Adobe CS3</Payload>
</Payloads>
</Volume>
</Media>
</Setup>

Deployment.xml ( which sits in \\server\after_effectsCS3\ where setup.exe resides also.

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?><Deployment>
<Properties>
<Property name="installLanguage">en_US</Property>
</Properties>

<Payloads>
<!--Adobe After Effects CS3-->
<Payload adobeCode="{FB245ED0-CD60-4B9C-9EB2-CDB63D189087}">
<Action>install</Action>
</Payload>

<!--Adobe After Effects CS3 Third Party Content-->
<Payload adobeCode="{A38BA97D-690D-487B-AA57-ED9F61AE5CC5}">
<Action>install</Action>
</Payload>
</Payloads>
</Deployment>
Answered 11/11/2007 by: Allxis
Senior Yellow Belt

Please log in to comment
0
The Serial number which I gave is not working in Silent mode.

If we install the trial version of the application it will install only adobe after effects CS3 and its templates.
And if we install by giving the valid serial key along with adobe after effects CS3 and its templates it will install third party content.
The above is the behaviour in full mode

Coming to the silent mode though I have given "<Data key="Serial" protected="0">Serialnoxxxx</Data>" with my valid serial number in the application.xml.override when I install with the same deployment.xml ......in the log it says that "The installation of Third party content is according to the policy .....Please provide a valid serial number"

The serial number working fine in UI mobe is not working in Silent mode.

Is there any other way to make this serail number to work in silent mode?
Answered 11/12/2007 by: akramulla
Senior Yellow Belt

Please log in to comment
0
Hi,

<Data key="Serial" protected="0">Serialnoxxxx</Data> don't use dashes between the numbers.
<Data key="EULADelay">Suppress</Data> delete Delay, so Data key="EULA">Suppress</Data>

Can't add a printscreen here.
I don't think you deleted the wrong Launch condition, whatever says Bootstrapper is the one!.
Answered 11/12/2007 by: gizsha
Purple Belt

Please log in to comment
0
I finally got it working. I had to create a new install.xml file by recording the process.
The deployment.xml files on the CD are useless and so is the documentation.
Thanks everyone..

Also,
1. does anyone know how to just install the Render Engine by itself?
- Is it just the full install w/ serial but no activation or run the trial version?
2. and what payloads can i leave out? (2G for the payload folder is just rediculous)
3. what other switches are available via the CLI ?

I know the switch is just -re which is used for Render Engine mode.

Thanks :)
Answered 11/12/2007 by: Allxis
Senior Yellow Belt

Please log in to comment
0
I tired with "install.xml".Still the Serail key is not working.

can you paste the code in install.xml what you have given.
Answered 11/12/2007 by: akramulla
Senior Yellow Belt

Please log in to comment
0
Sure. One thing the doc and others don't tell you is you need to set the INSTALLDIR property and the "mediaPath" property.
Here it is:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?> [/align] - <Deployment>[/align] - <Properties>[/align] <Property name="INSTALLDIR">C:\apps\Adobe</Property> [/align][/align] <Property name="OS64Bit">0</Property> [/align][/align] <Property name="driverAdobeCode">{FB245ED0-CD60-4B9C-9EB2-CDB63D189087}</Property> [/align][/align] <Property name="eula_EPIC_EULA_ACCEPTED">1</Property> [/align][/align] <Property name="eula_EPIC_EULA_SELECTED">0</Property> [/align][/align] <Property name="installLanguage">en_US</Property> [/align][/align] <Property name="installSourcePath">C:\Program Files\Common Files\Adobe\Installers\c83a500a161dde01884a425833966c4</Property> [/align][/align] <Property name="mediaName">Adobe After Effects CS3</Property> [/align][/align] <Property name="mediaPath">Z:\after_effectsCS3\payloads\AdobeAfterEffects8All\AdobeAfterEffects8All.msi</Property> [/align][/align] <Property name="mediaType">0</Property> [/align][/align] <Property name="mediaVolumeIndex">1</Property> [/align][/align] <Property name="sessionID">c83a500a161dde01884a425833966c9</Property> [/align][/align] <Property name="setupVersion">1.1.6.0</Property> [/align][/align] </Properties>[/align][/align][/align] - <Payloads>[/align] - <Payload adobeCode="{FB245ED0-CD60-4B9C-9EB2-CDB63D189087}">[/align] <Action>install</Action> [/align][/align] </Payload>[/align][/align][/align] </Payloads>[/align][/align][/align] </Deployment>[/align][/align][/align]
Answered 11/12/2007 by: Allxis
Senior Yellow Belt

Please log in to comment
Answer this question or Comment on this question for clarity