Hi All,

I have an application where a service is getting installed with setup.exe and not with MSI.What could be the possible reason??

I want the MSI to install the service and not exe

Thanks
0 Comments   [ + ] Show Comments

Comments

Please log in to comment

Rating comments in this legacy AppDeploy message board thread won't reorder them,
so that the conversation will remain readable.

Answers

0
Are you sure you have set up the msi to install and start the service correctly?

Is it a kernel service or does it need a reboot in order to start?

Some kernel services can not be installed using the normal method within an msi. You may need to create a custom action to do it once the file is installed.
Answered 01/22/2006 by: MSIMaker
Second Degree Black Belt

Please log in to comment
0
This is a service for licensing of Clearcase.It has to get authenticated during installation.The vendor msi is not installing the service if installed with MSI .If set up.exe is used the service get installed with both vendor MSi and the msi (vendor msi combined with my transform)that I created.

Thanks
Answered 01/22/2006 by: Novice_123
Orange Belt

Please log in to comment
0
I suspect there might be a command-line parameter that passes some parameter (?Property?) to msiexec...
Turn on logging and see what command line installs your .msi file...
Answered 01/22/2006 by: revizor
Third Degree Blue Belt

Please log in to comment
0
Could be that the vendor put the custom action only into the InstallUISequence but simply forgot to run it in InstallExecute sequence table also.
The same happened with Adobe PhotoShop Elements 3
Answered 01/23/2006 by: rpfenninger
Second Degree Green Belt

Please log in to comment
Answer this question or Comment on this question for clarity