Hi,

We face a problem when deploying any software with more than one deployment types in SCCM 2012.
For instance, a x64 and a x86 version of a certain software (changing requirements to install on correct OS).

Software is installed without any issues.
However, the uninstall button is greyed out.

When removing one of the deployment types, the Uninstall button is not greyed out.
The uninstall program is correct as it works when working only with one deployment type.

I know this was a known bug and should have been solved with CU1 (kb2938441)
However, we have CU3 installed (kb2994331)
Client version 5.00.7958.1000

Is there anything I'm doing wrong that you guys know of?

Thank you
Answer Summary:
Cancel
2 Comments   [ + ] Show Comments

Comments

  • I'm experiencing the same thing here as well. Client version 5.00.7958.1401. This is really irritating so if anyone has any help on this it would be appreciated.
    • We had an SCCM consultant last week who came by to fine tune some things.
      He didn't know why this was happening as it should have been solved with the CU1 update.
      • We have 5.00.7958.1401 (CU3) installed but still not getting the uninstall on some of the applications. Might have to get MS in to take a look.
  • Is the Uninstall string in your deployment type correct?
    • Yes, each one is correct but it only appears to be able to uninstall random applications. Restart the machine and a different set of programs can be uninstalled via software centre.
Please log in to comment

Community Chosen Answer

1
I can confirm that after updating my Client version to 5.00.7958.1401 (CU3) the Uninstall button is available again.
So, the Client version needs to be the same as the one that comes with the CU update.
Answered 02/02/2015 by: dinci5
Senior White Belt

Please log in to comment

Answers

0
Hi guys,

I just came across this table which shows the ConfigMgr client versions:

Release/Update

Version

Build

ConfigMgr 2012 RTM5.00.7711.00007711
ConfigMgr 2012 SP15.00.7804.10007804
ConfigMgr 2012 SP1 CU15.00.7804.12027804
ConfigMgr 2012 SP1 CU25.00.7804.13007804
ConfigMgr 2012 SP1 CU35.00.7804.14007804
ConfigMgr 2012 SP1 CU45.00.7804.15007804
ConfigMgr 2012 SP1 CU55.00.7804.16007804
ConfigMgr 2012 R25.00.7958.10007958
ConfigMgr 2012 R2 CU15.00.7958.12037958
ConfigMgr 2012 R2 CU25.00.7958.13037958
ConfigMgr 2012 R2 CU35.00.7958.14017958

As my client version is 5.00.7958.1000 it means that no CU update is applied.
Microsoft fixed this bug as of CU1.
I'll try to update my client to the latest version tomorrow and get back to you with my results.
Answered 01/27/2015 by: dinci5
Senior White Belt

Please log in to comment
0

We are facing same problem (uninstall greyed out). Microsofts kind of versioning is quite funny ...

ConfigMgr 2012 R2            5.00.7958.1000        Build 7958

But my Registry says: CULevel=1

Answered 08/14/2015 by: fwzl98
White Belt

Please log in to comment
0
Anybody experienced the same issue?
Answered 01/23/2015 by: dinci5
Senior White Belt

Please log in to comment
Answer this question or Comment on this question for clarity

Share