Hi all

First time poster, long time reader :)

Having some issues with SAP GUI 7.10, my client basically demands everything in MSI format so having to repack SAP GUI 7.10 using WISE Packaging Studio 7 SP2.

As far as I can tell the SAP GUI doesn't have a vendor MSI so am running a setup capture but when I go to execute the SAP installer it does nothing, the process is running in task manager but the setup wont launch while WISE is installed.

I have tested by running the installer on a clean Windows XP Pro SP3 VM and it installs fine but as soon as WISE is installed the SAP installer will no longer run properly.

Anyone have any ideas on what could be causing the problem?
0 Comments   [ + ] Show Comments

Comments

Please log in to comment

Rating comments in this legacy AppDeploy message board thread won't reorder them,
so that the conversation will remain readable.

Answers

0
I seem to recall that the SAP installer spends a L O N G time seemingly doing nothing and then runs normally when it finally kicks in, but it's ages since I did it. Run ProcMon when you launch the installer. That will show you EXACTLY what's going on.
Answered 11/19/2008 by: VBScab
Red Belt

Please log in to comment
0
Would your client consider using a wrapper MSI that deploys the source files and calls the vendor's original installer executable rather than repackaging the whole thing? The consensus (as I see it from reading the Package KnowledgeBase and related posts) seems to be that this might be a better approach in this case.

Regards,

Spartacus
Answered 11/19/2008 by: spartacus
Black Belt

Please log in to comment
0
Thanks for the help guys I'll go back to my client and see if they are happy with just an MSI wrapper.
Answered 11/19/2008 by: smallbytes
Senior Yellow Belt

Please log in to comment
0
i once did the SAP pacakge and faced the same issue.
Run the Wise pre-capture on VM , restart the PC ,release and renew the ipconfig for the PC ,then try running the SAP source exe.it worked for me:)

regards,RJ
Answered 11/19/2008 by: RJ
Purple Belt

Please log in to comment
0
Does anybody ever search the forum for an answer before posting???

The SAP.710 source contains 3 runtime .msi These are special vendor supplied .msi designed to install to areas monitored by windows file protection. Normal .msi CAN NOT install to these areas.

Install these on your clean build before capturing SAP7.10
SAP will then work.

I really do not understand what the big issue is regarding SAP7.10 and why everyone seems to be so hung up over it. It can be packaged just like most other applications.

read my post here. http://www.appdeploy.com/messageboards/printable.asp?m=31883

SAP7.10 really does seem to separate the men from the boys!
Answered 11/26/2008 by: DLL_HELL
Senior Yellow Belt

Please log in to comment
0
ORIGINAL: DLL_HELL
Does anybody ever search the forum for an answer before posting???
Those with grey matter between the ears do. The rest would rather you do all the work for them. I no longer respond, not even to tell 'em to use Google. See the request for a script to check free disk space posted today? God help me...
Answered 11/27/2008 by: VBScab
Red Belt

Please log in to comment
Answer this question or Comment on this question for clarity