Hello all,

This is my first foray into ITNinja, and I have to say I'm impressed. I also need some help with an issue I have been coming across. We are sandbox testing a new GPO for the installation of software (specifically TeamViewer remoting software). I have had the good luck to follow the instructions for building the MSI package and implementing into the GPO, and for now I have linked it to the SandBox OU we created for testing purposes. I have also placed a single PC (no users though) into this OU and ran a gpupdate /force to see if the installation would take place. However i received an error message (see attached photo). The policy that failed (the Unique ID) was actually our Default Domain Policy. I ran a gpresult /h and the error code I received is as follows:

Group Policy Infrastructure                                        Failed

Group Policy Infrastructure failed due to the error listed below.

Logon Failure: The target account name is incorrect.

Note: Due to the GP Core failure, non of the other Group Policy components processed their policy. Consequently, status info for the other components is not available.

 

It is my belief that this is why the GPO for software installation did not work. Can someone confirm this? And my other concern is how do I rectify this logon failure so that my next gpupdate will be successful?

Thanks,

Spurpickle

5 Comments   [ + ] Show Comments

Comments

  • Does this help? http://support.microsoft.com/kb/816102#method4

    If assigned to the computer it will be installed at startup of the machine - not from a policy refresh.

    Does the share allow sufficient privileges for users/computers to access it?
    This link has a bit more on permissions and the process for GPO deployments - http://community.spiceworks.com/how_to/show/8595-deploy-msi-s-through-your-network-with-gpo
    • I will take a look at the material and see if it solves the issue.
  • Ok I took a look at your material dunnpy, and I have completed those steps. It looks like I am deploying the GPO correctly, however I am still receiving the logon error. I know that forcing a gpupdate will not install the software until after a reboot (I am using the gpupdate /force /boot) but it seems that the issue is happening when it tries to update the domain GPO. Because of the core failure, no other policies will be processed, meaning that my MSI installation policy doesn't even get a chance to run.
  • Can you manually access the UNC path and ini file that the policy is looking for?
    Is it present in that path?
    There are 3 reasons listed (a,b,c) why it may not be accessible.

    If it is accessible then is the file corrupt? Can you replace it, or reset the policy?
  • I can reach it manually in so much as I can navigate to the shared folder from the PC that I am trying to install on. I am going to add a new PC to the GPO security filter and see if it has the same errors. I can also see about replacing/resetting the policy. But checking to see if the file is corrupt should definitely be my first test.
  • I am running into this issue. I wanted to check with you to see if you found a fix for it.
Please log in to comment

There are no answers at this time

Answers

Answer this question or Comment on this question for clarity

Share