hi all,
****************
Tested on a Dell D430 laptop
K2000 3.3.47466
****************

following my original thread - http://itninja.com/question/outlook-profile713, I have started making some tests in an XP image. My first attempt was to change machine name & join domain. According to this KACE KB - http://www.kace.com/support/kb/index.php?action=artikel&cat=54&id=763&artlang=en, I've made the following changes (in bold and size 2 font):

File: 1_wsname_x86.bat

reg add "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon" /v AutoAdminLogon /t REG_SZ /d 1 /f

reg add "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon" /v DefaultUserName /t REG_SZ /d myadministratoraccount /f
reg add "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon" /v DefaultPassword /t REG_SZ /d myadminpassword /f
reg add "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon" /v DefaultDomainName /t REG_SZ /d localhost /f

c:\source\wsname.exe /N:$SERIALNUM /Logfile:C:\wsname.txt

reg add "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunOnce" /v V1 /t REG_SZ /d "CMD /C \"C:\source\2_JoinDomain_x86.bat\"" /f

shutdown -r -t 5

********************************************

File: 2_JoinDomain_x86.bat

C:\source\Join_Domain.vbs mydomainname joinuseraccount joinuserpassword DNS-IP-ADDRESS

reg add "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon" /v AutoAdminLogon /t REG_SZ /d 0 /f
reg add "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon" /v DefaultUserName /t REG_SZ /d <NULL> /f
reg add "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon" /v DefaultPassword /t REG_SZ /d <NULL> /f

reg add "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunOnce" /v V1 /t REG_SZ /d "CMD /C \"rd /s /q C:\source\""

shutdown -r -t 5

File 1_wsname_x86.bat runs okish as it renames the machine with SERIALNUM value; however I believe it does not set the last reg key as file 2_JoinDomain_x86.bat is not called after reboot (maybe I have to up AutoLogonCount to greater than 3 ????)

Other behaviour is that the asset registered on K2000 points to a random name rather than the SERIALNUM

Help/comments are much appreciated...
0 Comments   [ + ] Show Comments

Comments

Please log in to comment

Rating comments in this legacy AppDeploy message board thread won't reorder them,
so that the conversation will remain readable.

Answers

0
Hi Corey,

wsname log (it looks good as it has read nad renamed machine as it should)

09/12/2011 15:35:39 : Version : 2.94
09/12/2011 15:35:39 : Release Date : 9 August 2011
09/12/2011 15:35:39 : Operating System : Microsoft Windows XP (Service Pack 3)
09/12/2011 15:35:39 : Temporary Directory : C:\DOCUME~1\ADMINI~1\LOCALS~1\Temp\
09/12/2011 15:35:39 : Log File : C:\wsname.txt
09/12/2011 15:35:39 : User Name : Administrator
09/12/2011 15:35:39 : Computer Name (NetBIOS) : MYORGANI-B5F613
09/12/2011 15:35:39 : Host Name (IP) : myorgani-b5f613
09/12/2011 15:35:39 : Operator Rights : Administrator
09/12/2011 15:35:39 : Member of Workgroup : WORKGROUP
09/12/2011 15:35:39 : Windows is on Drive : C:
09/12/2011 15:35:39 : Windows Drive Format : NTFS
09/12/2011 15:35:39 : Windows Drive Label : ""
09/12/2011 15:35:39 : Command Line : c:\source\wsname.exe /N:$SERIALNUM /Logfile:C:\wsname.txt
09/12/2011 15:35:39 : Operation : Silent (scripted) Mode
09/12/2011 15:35:39 : Silent Mode : Starting (/N:<name>)
09/12/2011 15:35:39 : Parameter Evaluation : Evaluating $SERIALNUM
09/12/2011 15:35:53 : Parameter Evaluation : Generated Name is "BT59B3J"
09/12/2011 15:35:53 : Parameter Evaluation : Updated input parameter is /N:BT59B3J
09/12/2011 15:35:53 : Operation : Rename Computer to BT59B3J
09/12/2011 15:35:53 : Name Validity Check : Proposed name is "BT59B3J"
09/12/2011 15:35:53 : New name validity check : Passed
09/12/2011 15:35:53 : Rename Method : SetComputerNameEx
09/12/2011 15:35:58 : Rename Operation : SUCCESS - reboot required to take effect

post installation tasks:

Install .NET 1.1
Install .NET 2
NameJoinDomain
McAfee Agent 4.5
Kbox 1000 Agent 5.1.33

However no joy in joining domain....

winlogon key attached

Dir "source" is still under root of C:\ and has not been deleted.

The join account credentials are valid as I've tested on another machine.

Still unsure why it is not joining domain.

I will try to run this deployment on a desktop too.

Cheers

Attachment

Answered 12/12/2011 by: rgreg
Orange Belt

Please log in to comment
Answer this question or Comment on this question for clarity