Does anyone know how to install MS Expression Web silently?

It doesn't have an MSI you can use and setup doesn't appear to accept any "normal" switches to run silently.

Steve

0 Comments   [ + ] Show Comments

Comments

Please log in to comment

Answers

Rating comments in this legacy AppDeploy message board thread won't reorder them,
so that the conversation will remain readable.
0

Since I first posted, I've found out more about how all this works. If you put the config.xml file in the top level folder (ie with setup.exe) then setup just runs silently - no need to add switches to it.

Steve

Answered 02/28/2008 by: srochford
Senior Yellow Belt

Please log in to comment
0

[:D] OUTSTANDING! [:D]

Following these instructions, I was able to make this work on the first attempt.  Thanks everso to all who contributed. 

In a nutshell, I modified my config.xml according to srochford's instructions (of course, modifying to include my own parameters) and then ran

\\myservername\software\Microsoft\ExpressionWeb\2007\setup.exe /config webdesigner.ww\config.xml

After a few moments, all was right with the world!

Again, thanks to all for your help.

Answered 02/27/2008 by: bondg
Yellow Belt

Please log in to comment
0
ORIGINAL:  veb8
Microsoft should have posted silent installation instructions.[:@]
Answered 02/27/2008 by: VBScab
Red Belt

Please log in to comment
0

Microsoft should have posted silent installation instructions.[:@]

But, for someone still kinda new to all of this like myself, Microsoft does have an article on TechNet titled Config.xml in the 2007 Office system which has lots of helpful information.

Thanks to all the members for their helpful posts.

Alan

Answered 02/26/2008 by: veb8
Senior Yellow Belt

Please log in to comment
0

Just got Expression and trying to creat 1st site.  So yea I have a stupid question.  I changed the bacgound on the master.dwt and also the background of the main content box.  Published it and the default page comes up with the main background but I can not get the backgound on the other pages.  The image I placed as a background of the content box comes up on each page and I did the same thing... I think to get it there.  Any help would be great.

Answered 01/15/2008 by: jdavr
Yellow Belt

Please log in to comment
-1

Thanks for that - it's perfect!! Even though I now know what to do (and what to search for) I still can't find the info on the MS web site but then I'd guess that's why this site is here :-)

In case anyone else has problems I've put my config.xml below - the thing it took me a while to understand was that you have to specify the full path to msiexec; you can't just rely on it being on the path.

Steve

<Configuration Product="WebDesigner">

<Display Level="None" CompletionNotice="No" SuppressModal="no" AcceptEula="yes" />

<Logging Type="standard" Path="%temp%" Template="Microsoft Expression Web Designer Setup(*).txt" />

<PIDKEY Value="12345678901234567890" />

<USERNAME Value="College of North West London" />

<COMPANYNAME Value="London NW10 2XD" />

<INSTALLLOCATION Value="%programfiles%\Microsoft Expression" />

<!-- <LIS CACHEACTION="CacheOnly" /> -->

<SOURCELIST Value="\\student\cdimages\expressionweb" />

<DistributionPoint Location="\\student\cdimages\expressionweb" />

<!-- <OptionState Id="OptionID" State="absent" Children="force" /> -->

<Setting Id="Reboot" Value="IfNeeded" />

<Command Path="%windir%\system32\msiexec.exe" Args="/i \\student\cdimages\expressionweb\WebDesigner.WW\WebDesignerWW.msi" QuietArg="/q" ChainPosition="after" Execute="install" />

</Configuration>

Answered 05/13/2007 by: srochford
Senior Yellow Belt

Please log in to comment
0

Have you tried extracting files and editing config.xml, havent done it myself but should be something like..

WebDesigner.exe /extract:c:\WebDesigner

\\Server\Share\WebDesigner\setup.exe /config \\Server\Share\WebDesigner\WebDesigner.WW\config.xml

Answered 05/12/2007 by: Tone
Second Degree Blue Belt

Please log in to comment
Answer this question or Comment on this question for clarity