I created a netboot environment for Mac OSx 10.7 from the installer off of the apple store from a 10.7.3 Lion Mac.  Was finally able to successfully upload to the kace by changing the date of the computer previous to March 21.  I run the MAC in verbose mode while booting to the kace and it finds the kace and says it is loading the netboot image.

  It goes back to a white screen, then appears to hang after that. What am I missing?

1 Comment   [ + ] Show Comment

Comments

  • Just spoke to the Kace Management and Developer Team. They do not fully support netbooting across subnets using iphelper. They also do NOT have it in the que for a future feature release. They believe that using an RSA on every vlan is adequate. The only way they will consider this important is based on votes. I found out we have to vote on things like this. I can't believe they consider booting outside of your imaging servers vlan as a "feature". Oh well, it's their rules, we just pay for them....

    Please vote here: http://kace.uservoice.com/forums/82717-k2000/suggestions/1687565-mac-netbooting-across-subnets

    Without the votes, it WILL NOT happen.
  • This content is currently hidden from public view.
    Reason: Removed by member request
    For more information, visit our FAQ's.
Please log in to comment

Answers

1

If the machine is netbooting across subnets and it has the newest apple efi firmware (2.2) which allows network recovery from Apple's servers then it won't work. It appears that a lot of people are seeing this problem. If you're not booting across subnets then it's not a firmware issue. Hopefully this will at least remove a variable from your troubleshooting.

Answered 04/19/2012 by: mark_pell
Yellow Belt

  • check this link. It may apply to your situation: https://discussions.apple.com/thread/3337689?start=0&tstart=0
Please log in to comment
1

Hi i'm having near the same issue, did you resolved it ?

Answered 10/11/2012 by: fantomasss
Orange Senior Belt

  • Just spoke to the Kace Management and Developer Team. They do not fully support netbooting across subnets using iphelper. They also do NOT have it in the que for a future feature release. They believe that using an RSA on every vlan is adequate. The only way they will consider this important is based on votes. I found out we have to vote on things like this. I can't believe they consider booting outside of your imaging servers vlan as a "feature". Oh well, it's their rules, we just pay for them....

    Please vote here: http://kace.uservoice.com/forums/82717-k2000/suggestions/1687565-mac-netbooting-across-subnets

    Without the votes, it WILL NOT happen.
Please log in to comment
Answer this question or Comment on this question for clarity