Since upgrading to Agent 5.3.53177 75% of my Macs are reporting
MacUtil.class: The agent is uploading invalid inventory information to the K1000. We've attempted to load what information it has sent, but it is incomplete and should not be relied on for completeness or correctness. Please make sure you are running the latest version of the agent. This note will be overwritten each time there are problems. The REMOTE_ADDR was '192.168.100.116'. auto heal failure to import, loading non-SystemProfiler information only Unknown Processor Type, defaulting OS_ARCH to 'ppc'

What's happening?
Answer Summary:
http://www.itninja.com/blog/view/kace-macutil-class-error-prevents-agent-inventory-updates-to-kbox-with-5-3-workaround
Cancel
0 Comments   [ + ] Show Comments

Comments

Please log in to comment

Community Chosen Answer

1
This is a bug with the last 2 versions of the agent. It is intermittent (so the same Macs getting this error now may not show it the next time they check in).

It has been identified as a bug (AGENT-1693) and, last I heard, was scheduled to be fixed in the next (5.4) update.

Nothing can be done about it in the meantime, as far as I know.
Answered 03/19/2012 by: jaredv
Fourth Degree Green Belt

  • Follow this article on ITNINJA to get around this problem until the 5.4 update.
    http://www.itninja.com/blog/view/kace-macutil-class-error-prevents-agent-inventory-updates-to-kbox-with-5-3-workaround
Please log in to comment
Rating comments in this legacy AppDeploy message board thread won't reorder them,
so that the conversation will remain readable.

Answers

0

I get this with 5.4 as well. Any more info available? /Johan

MacUtil.class: The agent is uploading invalid inventory information to the K1000. We've attempted to load what information it has sent, but it is incomplete and should not be relied on for completeness or correctness. Please make sure you are running the latest version of the agent. This note will be overwritten each time there are problems. The REMOTE_ADDR was '172.16.14.9'. auto heal failure to import, loading non-SystemProfiler information only Unknown Processor Type, defaulting OS_ARCH to 'ppc'

Answered 01/21/2013 by: HobieSailor
White Belt

Please log in to comment
0

I'm also still getting the same error message in 5.4 client, as I did with the 5.3 client.

Answered 01/30/2013 by: helpis
White Belt

  • Can you check the /Library/Application Support/Dell/KACE/data/inventory.xml file and paste what you find in <PROCESSORS></PROCESSORS> tag?
Please log in to comment
Answer this question or Comment on this question for clarity