I have added several link fileds to one of my kbox assets.  When I enter "http://172.16.1.174/index.htm" as the link and try to save the KBOX says it is an invalid url.  Does the KBOX only accept FQDNs as urls?

Answer Summary:
It is being adressed by KACE engineers and should have a fix soon.
Cancel
0 Comments   [ + ] Show Comments

Comments

Please log in to comment

Answers

1

Log into the K1000 using either http://172.16.1.174/userui or http://172.16.1.174/adminui

Navigate to the page you want to link to, take the link from the browser address bar.  Adding "ui" to the end shows the actual link to the page.

Answered 02/21/2013 by: jknox
Red Belt

  • It's possible I don't understand what you are asking though.
Please log in to comment
1

You are right, KBOX won't let the address be the IP. This might either be a bug that 5.4 has that SP1 will fix or something that needs to be reported as a bug to KACE. 

Answered 02/21/2013 by: nshah
Red Belt

Please log in to comment
0

Let me try to clarify:

I have a "Printer" asset type.  I have added a field to the asset type called "Service URL" with a type of link.

When I try to add the managemnt web interface address of the printer to this field "ttp://172.16.1.174", KBOX complains that it is an invalid url.  The field work if I type in a typical url like "http://www.google.com"  It seems that it doesn't accept an ip address as a hostname in the URL.

I was wondering if anyone else has had this issue.

Answered 02/21/2013 by: Thomas.Babcock
Blue Belt

  • Has this item been addressed? I'm on 5.4.76847. The interface will allow publicly routable IPs as a valid URL, but it will complain if I try to enter a private ip address. So http://111.222.33.44 will go in just fine, but http://10.111.222.33 gets a complaint.
  • Did this ever get fixed up afterward? We're wanting to do the same thing as Thomas.
    • Upgraded to v5.5.90545 and problem still exists.
      • This is still an issue for me.
        Version: 6.3.113397
Please log in to comment
0

It is being adressed by KACE engineers and should have a fix soon.

Answered 02/21/2013 by: jdornan
Red Belt

Please log in to comment
Answer this question or Comment on this question for clarity