I have added the particular workstation once and then deleted it, now I can't add it again. I can see the workstation is there when I just search for it, but whenver trying to add it through "membership rules", it's not appearing there so, I can't add it. I have already went to the machine and initiated "Discovery Data Collection Cycle" couple of times already, but still I am not able to add it, please suggest how to add it and make it work. The reason for deletion in the first place is, when I deployed an application on this machine it never came, so, thought of deleting and adding again. Please help, any help would be greatly appreciated !

0 Comments   [ + ] Show Comments

Comments

Please log in to comment

Answers

0

"The reason for deletion in the first place is, when I deployed an application on this machine it never came, so, thought of deleting and adding again." - you could've simply removed the machine from the collection rather deletion which deletes from sccm database itself.

Can you try updating the collection membership manually or refresh so the computer might appear again after discovery cycle?

Answered 06/04/2013 by: SnowLyric
Second Degree Brown Belt

  • And how can I just remove the machine instead of deleting, I saw the message "will delete from SCCM database" too when I was deleting, but am new to SCCM, so, was not sure what to do instead, so could you guide me for the next time?
    • This content is currently hidden from public view.
      Reason: Member has been banned from the site
      For more information, visit our FAQ's.
    • This content is currently hidden from public view.
      Reason: Member has been banned from the site
      For more information, visit our FAQ's.
    • This content is currently hidden from public view.
      Reason: Member has been banned from the site
      For more information, visit our FAQ's.
  • and how to update the collection membership manually, please let me know
  • Sure, instead of right clicking -> delete, open the collection properties and go to membership rules tab and remove the machines from there. Right click the collection and choose "Update Collection Membership" to manually update the collection. Are you using query based or direct membership rule?
  • using direct membership rule ... if query based is better would u let me know how to do it ... Thanks.
  • If direct membership, you can remove the system from there in future. Can you exit the console and reopen it and try to add the machine again to the collection? or serach for that machine in "All Systems" collection after reopening? In that way, you can confirm whether the machine is checked in to sccm again.
    • At last ... I could add the machine ... Problem was with the "Collection Limiting" page while adding the workstation, I was browsing for the machine and selecting "all", but keeping it blank did the trick, and I found the machine and could add it ... don't know why it happened like this though
      • Glad that you could find it again!
  • Appreciate your help though ... do u mind sharing any document explaining and showing how to do basic stuff on SCCM 2007
    • http://www.windows-noob.com/forums/index.php?/topic/1064-sccm-2007-guides/
  • Step guides from windows noob http://www.windows-noob.com/forums/index.php?/forum/44-sms-sccm-2007-sccm-2012/ and I also refer a book from SAMS which is pretty good in detailing.
Please log in to comment
Answer this question or Comment on this question for clarity