Hi all,

I am having this issue where I repackaged a legacy setup into an msi. After running the MSI, the application icon appears on all OS except Windows XP.  To see or launch the icon from XP I have to go to ProgramFiles\Application. What do I have to do in order for the icon to show up under all programs in Start Menu as it does for Win7 and Vista.

Thanks

0 Comments   [ + ] Show Comments

Comments

Please log in to comment

Community Chosen Answer

2

Windows Installer can place the shortcuts based on the privileges of the account performing the installation. Check your ALLUSERS value as it does respond differently for XP. See http://www.itninja.com/question/allusers-1-or-2 for a discussion on this.

Answered 01/22/2013 by: bkelly
Red Belt

Please log in to comment

Answers

1

It is most likely the path to place the icon in the all users start menu is off when you repackaged it.

Answered 01/22/2013 by: SMal.tmcc
Red Belt

Please log in to comment
0

Did you check your package on clean image?

Answered 01/22/2013 by: jagadeish
Red Belt

  • If you use VMWare then revert the image and test it on the clean machine..
  • I did, from a clean machine
Please log in to comment
0

I actually found out that under System Configuration - Shorcut Section by moving the Kobo shortcut icon from [CommonAppDataFolder]Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Kobo\ and moved it to Shortcuts\Taskbar\Start Menu\Programs Menu\

So I dd that, built the msi from ism tested on all OS including XP, and now I can see the icon in the start menu. Thanks to jagadeish, SMall.tmcc and bkelly for all your input.

Answered 01/23/2013 by: Vado
Senior Purple Belt

Please log in to comment
Answer this question or Comment on this question for clarity