[font="trebuchet ms"]Hi there,
[font="trebuchet ms"]
[font="trebuchet ms"]We have installed App-V 4.5 server but the "Application Virtualization Management Server" service is not getting started. When we try to start it manually we getting a pop-up error as message as "Windows could not start the Application Virtualization Management Server on Local Computer. For more information, review the System Event Log. If this is a non-Microsoft service, contact the service vendor, and refer to service-specific error code 268480320."
[font="trebuchet ms"]
[font="trebuchet ms"]Please let me know how to over come such issue.
[font="trebuchet ms"]
[font="trebuchet ms"]Thanks and Regards,
[font="trebuchet ms"]
0 Comments   [ + ] Show Comments

Comments

Please log in to comment

Rating comments in this legacy AppDeploy message board thread won't reorder them,
so that the conversation will remain readable.

Answers

0
Did you check the server log file?

C:\Program Files\Microsoft System Center App Virt Management Server\App Virt Management Server\logs\sft-server.log
Answered 07/10/2009 by: kkaminsk
Ninth Degree Black Belt

Please log in to comment
0
Yes, I checked the server log and it says “Cannot connect to the datastore".

Please check the below logs:

[2009-07-06 15:42:17.367] - 2180 2240 SW_MessageHandler::Open - - - - 5 65535 "Initialization complete."
[2009-07-06 15:42:35.004] GSNG11D91001 2180 2240 SW_SQLDataConnection::Open - - - - 2 41494 "Failed to establish a connection to the data source: (Server: MSNG11D11002A\DSGIBSHR02 , Database: idesktop_softgrid).
"
[2009-07-06 15:42:35.004] GSNG11D91001 2180 2240 SW_SQLOutputHandler::Open - - - - 1 44910 "Failed to connect to data source.
"
[2009-07-06 15:42:35.004] GSNG11D91001 2180 2240 SW_ProtocolServer::ConfigureLogPipeline - - - - 1 44864 "Unexpected Error creating Log Pipeline.
"
[2009-07-06 15:42:35.004] GSNG11D91001 2180 2240 SW_SystemDispatcher::fini - - - - 0 44952 "Successfully shut down Microsoft System Center Application Virtualization Management Server Version 4.5.0.1485 (2180)
"
[2009-07-06 15:42:35.004] GSNG11D91001 2180 1616 SW_MessageHandler::Close - - - - 5 65535 "Shutdown complete."
[2009-07-06 15:46:46.718] - 1080 1116 SW_MessageHandler::Open - - - - 5 65535 "Initialization complete."
[2009-07-06 15:47:02.750] GSNG11D91001 1080 1116 SW_SQLDataConnection::Open - - - - 2 41494 "Failed to establish a connection to the data source: (Server: MSNG11D11002A\DSGIBSHR02 , Database: idesktop_softgrid).
"
Answered 07/14/2009 by: purnao
Senior Yellow Belt

Please log in to comment
0
Hmm the log isn't being very detailed about why the connection failed. While looking up the SQL error code I did find something.


Going off what I read in another thread I was able to successfully start the service without errors by trying this :
In the Application Virtualization Management Console, expand the server name, Server Groups, right-click on the Default Server Group and select Properties.
Go to the Logging tab. Click the SQL Database item that is first in the list. Assuming that the DNS Host Name is correct, uncheck "Dynamically Determine Port" and then enter the port you know your DB is listening on.

Is your database instance using a custom port?
Answered 07/27/2009 by: kkaminsk
Ninth Degree Black Belt

Please log in to comment
Answer this question or Comment on this question for clarity