Hello all,

I have a scripted Windows 7 64bit UK installation deployed on a Dell Optiplex 790 machine.
I updated the K2000 drivers with the 790 NW & storage drivers, the WinPE Drivers A02 & A06.
Reloaded and created a new 64 bit KBE.
Everything runs and installs OK, but when W7 reboots after initial installation with unattend.xml the next error appears :

Windows boot manager
Windows failed to start. A recent hardware or software change might be the cause. To fix the problem :

Insert your Windows installation disk... click Repair... etc...

File: \Windows\system32\DRIVERS\ahcix64.sys

Status: 0xc0000428

Info: Windows cannot verify the digital signature for this file

As far as I know, this is for the 64bit RAID driver. The WinPE A06 package I used was listed in the Optiplex 790 list, assuming all necessary drivers are present. Choosing ATA or AHCI in the BIOS doesn't help, formatting with the bootsect /60 of /52 option doesn't help. So... HELP [8|]

P.S. Deploying a W7 system image to the same machine works without problems!
Can I sign the driver as explained in http://itninja.com/question/guide-to-signing-unsigned-drivers ?
0 Comments   [ + ] Show Comments


Please log in to comment

Rating comments in this legacy AppDeploy message board thread won't reorder them,
so that the conversation will remain readable.


In the Feed and A02 drivers update on the K2000\drivers were drivers for the RAID controller with the ahcix64.sys files on them.
Since I noticed those drivers were not on the 790 when installing W7 from the CD, I removed the ahcix folders from the drivers.
Reloaded the drivers, created a new KBE and rerun the scripted install. Error gone!
Answered 08/23/2011 by: frs
Senior Yellow Belt

Please log in to comment
Answer this question or Comment on this question for clarity